Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ordu’ya 5 günde 6 aylık yağmur düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2015 yılında 750 kg alansal yağış alan Ordu’da, son beş günde metrekareye tam 344.8 kg yağış düştüğü öğrenildi. Bu miktarın son on yıllar boyunca meydana gelen, en kuvvetli, en etkili...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordu’ya 5 günde 6 aylık yağmur düştü
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2015 yılında 750 kg alansal yağış alan Ordu’da, son beş günde metrekareye tam 344.8 kg yağış düştüğü öğrenildi. Bu miktarın son on yıllar boyunca meydana gelen, en kuvvetli, en etkili sağanak yağış olduğu belirtildi.
Büyükşehir seferber oldu
Ordu’da beş gün önce başlayan sağanak yağışların sele dönüşmesiyle birlikte, dört ilçede etkili olmak üzere toplam 10 ilçede sel felaketi yaşandı. Özellikle Perşembe, Fatsa, Gürgentepe, Çamaş ve Korgan ilçelerinde etkili olan sağanak yağışlar, Kabataş, Çatalpınar, Gölköy, Ulubey, Ünye, Çaybaşı ilçelerinde de maddi hasarlara yol açtı. Ordu il genelindeki 741 mahallenin 243’ünde mahalle yolları kısmen hasar görürken, Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, 173 araç ve iş makinesi ile yağışların normale dönmesinin ardından kapanan mahalle yollarını ulaşıma açtı. Sele bağlı olarak 12 köprü ve 16 evin ise kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.
Şehir merkezleri etkilenmedi
Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin zamanında müdahalesi nedeniyle şehir merkezlerinde ciddi su baskınları yaşanmazken, yüksek mahallelerde dere yataklarına ve heyelan bölgelerine kurulan evler ise su baskınlarına maruz kaldı. Ordu il geneline bir önceki yılda yağan toplam alansal yağış miktarının yarısının dört günde yağması sonrası, son yılların en büyük sel felaketi yaşandı. Dere ve ırmak seviyelerinin artmasıyla birlikte birçok köprü kullanılamaz hale gelirken, tarım arazilerinde de ciddi hasarlar oluştu.
Başkan afet bölgelerinden ayrılmadı
Yağışların şiddetini arttırmasıyla birlikte, bayramın birinci gününden itibaren afet bölgelerine giden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçelere adeta kamp kurdu. Aynı ilçeyi bir günde iki kez ziyaret eden Başkan Yılmaz, hem ekiplerin çalışmalarını bire bir takip etti hem de vatandaşların sorunlarını dinledi. Afet bölgelerinden hükümet yetkililerini sık sık bilgilendiren Başkan Yılmaz, yaraların en kısa sürede sarılacağını söyledi.
Başkan Yılmaz: "Rabbim bir daha böyle afetler yaşatmasın"
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kente düşen yağış miktarına dikkat çekerek “Tek kelimeyle afet” ifadelerini kullandı. Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, “Son on yıllar boyunca en kuvvetli, en etkili sağanak yağışla karşılaştık. Bu tam anlamıyla bir afet. Özellikle metrekareye düşen yağmur miktarının normalin çok çok üstünde olması nedeniyle bazı ilçelerimizde sel felaketi yaşandı. 3 vatandaşımız ise yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Devletimiz ve Hükümetimiz tüm yaraları saracak güçtedir. Hemşehrilerime bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.