Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ordulu dağcılar Mont Blanc yolunda

Ordulu dağcılar gözünü 4 bin 810 metre yükseklikle Alpler’in ve Avrupa’nın en yüksek dağı olan Mont Blanc’ın zirvesine dikti.Daha önce Türkiye’nin en yüksek Dağı olan 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı, 3 bin 916 metrelik Erciyes,...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordulu dağcılar Mont Blanc yolunda
Ordulu dağcılar gözünü 4 bin 810 metre yükseklikle Alpler’in ve Avrupa’nın en yüksek dağı olan Mont Blanc’ın zirvesine dikti.
Daha önce Türkiye’nin en yüksek Dağı olan 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı, 3 bin 916 metrelik Erciyes, Karadeniz’in birinci Türkiye’nin dördüncü yüksek dağı olan 3 bin 932 metre yüksekliğindeki Kaçkar dağına tırmanış gerçekleştirerek zirve sevinci yaşayan Ordu Dağcılık Kulübü sporcuları Yılmaz Seferoğlu ve Mehmet Şenocak, bu kez Avrupa kıtasının en yüksek dağı Mont Blanc’ın zirvesine doğru yola çıktılar.
Fransa ve İtalya arasında bulunan Mont Blanc’a tırmanmak için Fransa’ya giden Ordulu dağcıların tırmanışı iki gün gerçekleşecek.
Dağcı Yılmaz Seferoğlu, Avrupa’nın çatısı olarak adlandırılan Mont Blanc zirvesine iki gün içinde çıkmayı hedeflediklerini belirterek, “Hedefimiz Alpler’in zirvesi olarak bilinen Mont Blanc’ın zirvesi olan Gouter bölgesine ulaşmak. Başaracağımıza inanıyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.