Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ordu’daki 23 Nisan Etkinliğinde Bu Kez Büyükler Oynadı, Küçükler İzledi

Ordu’da aralarında doktor, avukat, ev hanımları ve emeklilerin yer aldığı öğrenci velileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenledikleri halk oyunları gösterilerini sergiledi.Milli Eğitim Bakanlığı’nca yürütülen...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordu’daki 23 Nisan Etkinliğinde Bu Kez Büyükler Oynadı, Küçükler İzledi
Ordu’da aralarında doktor, avukat, ev hanımları ve emeklilerin yer aldığı öğrenci velileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenledikleri halk oyunları gösterilerini sergiledi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nca yürütülen "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında Altınfındık İlkokulu’nda, kadınlara yönelik açılan halk oyunları kursu sona erdi. Farklı meslek dallarında görev yapan ve ev hanımı olarak yaşamını sürdüren kadınlar, yaklaşık 8 ay önce halk oyunları eğitimi almaya başladı. Kendilerine "Altın Kızlar" adını veren grup, halk oyunları öğrenerek hem günlük hayatın stresinden uzaklaşmayı hem sosyalleşmeyi hem de fiziksel aktivite sayesinde fazla kilolarından kurtulmayı amaçladı.
ALTIN KIZLAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ
Bu kapsamda yapılan eğitimler sonucunda farklı yaşlardaki 45 kadın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Altınfındık İlkokulu bahçesinde düzenlenen kutlamalarda hünerlerini sergiledi. Miniklerle birlikte halk oyunları gösterisi yapan veliler izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Düzenlenen 23 Nisan etkinliğinde bu kez büyükler oynadı, küçükler ise seyretti. Programda miniklerin sergilediği gösterilerde ise 7 bölgeyi simgeleyen halk oyunlarının ardından oluşturdukları Türkiye haritası ise herkes tarafından alkış aldı.
"HEM YÖRE OYUNLARINI ÖĞRENDİLER HEM DE KİLO VERDİLER"
Düzenlenen etkinliklerin ardından konuşan Altınfındık İlkokulu Halk Oyunları Eğitmeni Mehtap Türe, velilerin 8 aylık dilimde hem yöre oyunlarını öğrendiklerini hem de kilo verdiklerini söyledi. Hangi yaşta olunursa olunsun önemli olanın hissedilen yaş olması gerektiğini ifade eden Türe, "Halk oyunları çalışmalarımız 8 ay sürdü. Bu sürecin içerisinde çocukluklarını kaybetmediklerini ve bir şekilde seslerini duyurmak için 23 Nisan etkinliklerinde hünerlerini sergilemek istediler. Çalışmalarımızda Karadeniz yöresi oyunları öğrenen hanımlarımız, diyetisyenimiz aracılığı ile de sağlık beslenmeyi de öğrendiler. Bu sayede kadınlarımız hem yöre oyunlarını öğrenmeyi hem de kilo vermeyi başarmış oldular. 8 aylık süreç içerisinde en az 4.5 en fazla 11 kilo veren bayanlarımız oldu. Hangi yaşta olursak olalım hissettiğimiz yaşta olduğumuzu ve çocukluğumuzu kaybetmediğimizi göstermiş olduk" dedi.
"Altın Kızlar" grubu üyeleri ise 8 aylık süreçte hem eğlendiklerini hem de kilo verdiklerini dile getirdi. 23 Nisan etkinliklerinde gösteri yaptıkları için mutlu olduklarını dile getiren veliler, çocukluklarını yaşadıklarını söylediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.