Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ordu’da TEOG Heyecanı

Ordu’da 10 bin 459 öğrencinin katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları heyecanı başladı.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen TEOG ikinci dönem sınavlarının...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordu’da TEOG Heyecanı
Ordu’da 10 bin 459 öğrencinin katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları heyecanı başladı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen TEOG ikinci dönem sınavlarının ilk oturumu bu sabah gerçekleştirildi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da TEOG heyecanı yaşandı. Ordu genelinde 195 okul ve 939 salonda 10 bin 459 öğrenci saat 09.00’da başlayan ilk oturumla sınavlara başladı. Öğrenciler birinci oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ikinci oturumda ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil ders yazılı sınavlarına girecek. Her ders yazılısında, 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40’ar dakika süre verilecek. Dinlenme süresi ise 30’ar dakika olacak.
ÖĞRENCİLER EN İYİ OKULU KAZANMAK İÇİN TER DÖKTÜ
Bugün sabah saatlerinde başlayan ve 2 gün devam edecek olan sınavların heyecanı Ordu’nun Altınordu ilçesinde bulunan 19 Ortaokulu’nda yaşandı. Sabahın erken saatlerinde okula gelmeye başlayan öğrenciler yağmur yağışı sebebi ile beklemeden sınıflara alındı. Öğrencilerin salondaki yerlerini alması ile gözetmenler tarafından son uyarılar yapıldı. Sınav öncesi duygu ve düşüncelerini dile getiren öğrenciler çok çalıştıklarını ve kazanmak istedikleri okullar için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler. 40 dakika süren Türkçe sınavının ardından araya çıkan bazı öğrenciler ise Türkçe sorularının kolay olduğunu ve zorlanmadıklarını söylediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.