Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ordu’da Kale Gibi Yollar

Ordu’da dağlık, engebeli ve dağınık bir yerleşim düzenine sahip Karadeniz coğrafyasına rağmen dağ, tepe ve yamaçlar adeta Ferhat misali delinerek uzak bölgeler yollara kavuşturuluyor.Karayolları ve kırsal alan yolları bakımından bakımından...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordu’da Kale Gibi Yollar
Ordu’da dağlık, engebeli ve dağınık bir yerleşim düzenine sahip Karadeniz coğrafyasına rağmen dağ, tepe ve yamaçlar adeta Ferhat misali delinerek uzak bölgeler yollara kavuşturuluyor.
Karayolları ve kırsal alan yolları bakımından bakımından 12 bin km yol ağına sahip Trabzon’dan sonra Türkiye’nin en uzun yol ağına sahip 2. ili olan Ordu’da bölgenin engebeli ve dağlık coğrafyasına rağmen kırsal bölgelere ulaşımı sağlamak için yoğun bir çalışma sergileniyor.
KALE DUVARI GİBİ YOLLAR
Ordu Büyükşehir Belediyesi, dağınık bir yerleşim alanlarına sahip ilçelerde mahalle ve köylere ulaşımın sağlıklı bir şekilde yapılması için kale duvarları gibi istinat duvarları örülüyor.
Türkiye’nin en fazla yol ağına sahip ikinci ili olduklarını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, il genelinde 10 bin 296 km yol ağı bulunduğunu, Türkiye’de bir ilin ortalama kırsal alan yol uzunluğunun 3 bin 777 km olduğu dikkate alındığında, Ordu’nun sadece kırsal alanda bulunan yol ağının 3 ilin toplamına denk düştüğünü belirtti.
KIRSAL ALAN YOĞUNLUĞU 4 KAT DAHA FAZLA
Türkiye genelinde kilometrekareye 430 metre köy yolu düşerken bu değerin Ordu ilinde bin 730 metre olarak belirlendiğini ifade eden Yılmaz, ”Bir başka ifadeyle Ordu ilindeki kırsal alan yol yoğunluğu Türkiye ortalamasının 4 katından fazladır. Yine Ordu il genelinde 2 bin 575 yerleşim birimine (ünite) hizmet götürülürken Türkiye genelinde 1 köyün ortalama 1 bağlısı bulunurken bu rakam Ordu’da 4’tür” dedi.
3 KATLI YOL
Yılmaz, kırsal alandaki yerleşim birimlerine ulaşımın sağlıklı bir şekilde yapılması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Örneğin Çatalpınar ilçesinin geneli eğimli bir araziye sahip. Burada kale gibi istinat duvarları örerek üst üste 3 katlı yol yapıldı. Karadeniz coğrafyasında yollar büyük zorluklarla yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak adeta Ferhat gibi dağları, tepeleri delerek vatandaşlarımıza yol götürmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.