Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ordu’da camilere estetik

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, özellikle kırsal alanlarda uygulanmak üzere düşük maliyetli ve geleneksel tarzda tek tip cami projeleri hazırlamak için çalışma başlattıklarını söyledi.Başkan Yılmaz, Ordu’nun tüm mahallelerinde...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2017 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordu’da camilere estetik

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, özellikle kırsal alanlarda uygulanmak üzere düşük maliyetli ve geleneksel tarzda tek tip cami projeleri hazırlamak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Başkan Yılmaz, Ordu’nun tüm mahallelerinde uygulanabilecek şekilde geleneksel mimariye sahip tek tip cami projesi hazırlayacaklarını belirtti. Yılmaz, “Kent estetiğini ön planda tutarak Ordu’muzu model şehir yapma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu kapsamda, mahallelerimizde geleneksel mimariye uygun ve modern tek tip cami projesi uygulamasına geçiyoruz. Maalesef bazı mahallelerimizde çok katlı olmasına rağmen cemaati az olan camilerimiz var. Şimdi bu tür camilerin yerine geleneksel tarzda Selçuklu ve Osmanlı dönemini yansıtan, tek katlı, ahşap dekorasyonlu ve içi kolay ısıtılabilir camiler yapma yönünde karar aldık. Bununla ilgili proje hazırlıklarımız devam ediyor. Maliyeti şu an yapılan camilerden daha uygun. Isınması ve korunması daha kolay olan bu camiler, estetik açıdan da daha uygun. Önünde şadırvanı da olan projelerimizi, muhatabı olan kişilere teslim edecek ve halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Camilerin tasarımında geleneksel yapı özelliklerinin ön planda tutulacağına dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, “İlçe ve mahallerimizde çok ciddi cami yapımı seferberliği var. Bunun israf derecesinde, bilinçsiz ve hesapsız yapılmasının önüne geçeceğiz ve bu kapsamda camilerimizi de tek tip hale getireceğiz. Bundan sonra camiyle ilgili yapılacak çalışmalarda genel hatlarıyla Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan görsellerimizin kullanılması daha uygun olacaktır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.