Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ordu’da Bir İlk

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’nun tamamında görev yapan 741 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 2. yılını değerlendirdi.Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Büyükşehrimizin...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordu’da Bir İlk
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’nun tamamında görev yapan 741 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 2. yılını değerlendirdi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Büyükşehrimizin 2. Yılı Kutlu Olsun" etkinlikleri kapsamında Ordu’nun 19 ilçesinin tamamında görev yapan 741 mahalle muhtarı ile bir araya geldi. Durugöl Spor Salonu’nda düzenlenen programa AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe belediye başkanları, büyükşehir bünyesinde görev yapan daire müdürleri ve 741 mahallenin muhtarları katıldı.
YILMAZ: "MUHTARLARIMIZIN ÇEKMİŞ OLDUĞU SIKINTILARI BİLİYORUM"
Muhtarlarla bir araya gelen ve burada bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu bir ilke imza atarak 741 mahalle muhtarı ile bir araya geldiklerini söyledi. Muhtarların yaşadıkları sıkıntıları çok iyi bildiğini dile getiren Yılmaz, "Bugün çok önemli bir gün ilk defa Ordu ilimizde 741 adet muhtarımızı bir çatı altında topladık ve 19 ilçemizde 741 mahallemizdeki çalışmalara ilişkin 2. yılı vesile kılarak bir araya geldik. Bu benim için ve sizler için tarihi ve önemli bir gün. İdari yapılanma açısında İçişleri Bakanlığımızın en ücra köşesindeki temsilcileri sizlersiniz. Sizler devleti orada temsil ediyorsunuz, sizler büyükşehrin oradaki temsilcisisiniz, sizler mahallenizde belediyenin, valinin ve kaymakamın temsilcisisiniz bu sebeple kamu işi yapıyorsunuz. Sizin zorluğunuz bizden daha fazla, muhtarlarımızın çekmiş olduğu sıkıntıyı bir yerel yönetici olarak yakından biliyorum, görüyorum ve hakikaten sizleri taktir ediyorum" dedi.
"DAĞI TAŞI HER TARAFI SICAK ASFALT VE YOL YAPACAĞIZ"
Düzenlenen toplantıda Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 2. yılını değerlendiren Başkan Yılmaz, bu kapsamda yapılan projeler, ekonomik yapı ve hayata geçirilen hizmetler hakkında bilgiler verdi. Türkiye’nin yol ağı en geniş illerinde başında Ordu geldiğini ve muhtarlarında en çok üstünde durduğu konunun yol ve su olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Yol konusunda biz işleri yoluna koyduk. Bu yıl yatırım programımıza büyükşehrimizin yatırım ekibi, teknik ekibi ve ulaşım dairesi sizlerle istişare etmek sureti ile işi kontrole aldık. Bu yıl ve gelecek yıl yolumuzun yüzde 90-95’lere yakınını inşallah bitireceğiz. 2017 yılından sonra da ufak tefek yerlerimiz kalacak. Onların hepsini de siz bizim yanımızda olduğunuz sürece, siz bize bugün ki gibi her zaman destek olduğunuz müddetçe söz veriyorum, Büyükşehir Başkanınız olarak söz veriyorum, dağı taşı her tarafı sıcak asfalt ve yol yapmak üzere taahüt olarak belirtiyorum" diye konuştu.
"SUDA MEMNUNİYET ORANI YÜZDE 87 SEVİYELERİNE GELDİ"
Ordu’nun en önemli sorunlarından bir diğerinin su olduğunu aktaran Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2017 yılı sonuna kadar suya 200 milyon TL’lik harcama yapacaklarını vurguladı. Vatandaşın suya ulaşmasındaki memnuniyet oranını yükseltmek istediklerini ifade eden Yılmaz, "Bu yıl suya 70 milyon TL para harcıyoruz. 2017 yılının sonunda kadar tam 200 milyon TL suya para harcamak sureti ile şehrimizin büyük bir bölümünü kontrol edebilecek hale geleceğiz. Büyükşehir olmadan önce Ordu’da su ile vatandaşın buluşma oranı yüzde 65 idi. Bugün ise su ile vatandaşın buluşma oranı ve memnuniyet oranı yüzde 87 civarına geldi. Bizim hedefimiz ise bu rakamları yüzde 90-95 seviyelerine çekebilmek" şeklinde konuştu.
Programın son bölümünde ise 19 ilçeden gelen 741 mahalle muhtarı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.