Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ordu-KKTC turizm hattı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KTTC tanıtım etkinliğinin açılışına katılmak üzere Ordu’ya geldi.KKTC Ercan Havalimanı’ndan Ordu-Giresun Havalimanı’na gelen KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordu-KKTC turizm hattı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KTTC tanıtım etkinliğinin açılışına katılmak üzere Ordu’ya geldi.
KKTC Ercan Havalimanı’ndan Ordu-Giresun Havalimanı’na gelen KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu burada, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Ordu programı kapsamında ilk olarak Ordu Valiliği’ni ziyaret eden KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra makama geçti.
Burada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kıbrıs’ın bütün Türk milletinin gönlünde ve kalbinde ayrı bir yeri olan vatan toprağı olduğuna dikkat çekti. Vali Balkanlıoğlu, “KKTC’nin kalkınması, gelişmesi, istikrar bulması, dünyaca tanınması, ekonomisinin, turizminin ve sanayisinin son derece ilerlemesi bizleri de mutlu eder. Bizim de aynı şekilde güçlenmemiz, gelişmiş milletler seviyesinde bir gelişme performansı sergilememiz, demokrasimizin ve diğer bütün sektörlerin istikrar içerisinde bulunması onları da bizim gibi memnun ediyor” dedi.
“Bizim Kıbrıs’a, Kıbrıs’ın bize ihtiyacı var”
Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: “Bizim için sevindirici olan Kıbrıs’a doğrudan Ordu’dan uçak seferlerinin başlamasıdır. Havalimanının yapılmasıyla birlikte tanıtım atağına geçtiğimiz Ordu’muza güzel bir ivme kazandırılmış oldu. Şimdi Kıbrıs’ın bize, bizim de Kıbrıs’a ihtiyacımız var. Ordulu kardeşlerimiz Kıbrıs’a direk uçuşla gidecek, hafta sonunu çok güzel ve sıcak bir bölgede geçirecek, eşsiz derecedeki kumsallarında denize girecek, tarihi bölgeleri gezecekler. Aynı şekilde Kıbrıs’taki dostlarımız buralara gelerek yaylalarımıza çıkacaklar. Nefis fındıklarımızdan tadacak, şelalelerimizi, vadilerimizi ve ormanlarımızı temaşa edecekler. Birçok güzel anılarla, çektikleri güzel fotoğraflarla memleketlerine dönecekler.”
“Biz anavatanın bir parçasıyız”
KKTC’den sıcak duygular ve sıcak selamlarla Ordu’ya geldiklerini belirten KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ”Anavatan Türkiye’deki ilişkilerimizin çok daha ileri ve yakın temaslarda bulunmak istediğimizden dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile görüşerek 10 ilde değişik tanıtım etkinliği yapma kararı aldık. Ordu’da yeni yapılan havalimanımızın hem KKTC olarak bir açılışını, hem de bizim ilk uçuş noktamız, ilk ilimiz olan tanıtım etkinliği ile ilgili buraya sadece turizm olarak gelmedik. Bütün paydaşlarımızla birlikte geldik” diye konuştu.
Ataoğlu, şöyle devam etti: “Anavatan Türkiye’nin yanında olduğumuzu mesajını vermek için, etle tırnak gibi olduğumuzu göstermek için buradayız. Her ne kadar bağımsız bir ülke olarak görülsek bile biz kendimizi bağımsız bir ülke olarak görmüyoruz. Anavatanla ortak hareket eden bir ülke olarak görüyoruz. Bizim geçmişimizin de buralardan geldiğini, bu geçmişimizle bugünlere kadar geldiğimizi, KKTC’de yaşayan herkesin anavatana bağlı bir toplum olduğumuzu belirtmek isterim.”
2 milyon Karadenizli KKTC’ye gidecek
TC Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise yaptığı konuşmada şu açıklamada bulundu: ”Türkiye ile Kıbrıs arasında çok önemli tarihsel, kültürel, coğrafi bağlar var. Bu anlamda KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nu Ordu’da ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Bu temaslar çok daha fazla artacak. Bugün doğrudan ilk sefer yapıldı. Sadece insanlar KKTC’ ye gitmeyecek, Kıbrıs’tan da insanlar buraya gelecek. Bizim hedefimiz önce 500 bin, daha sonra uzun vadede 2 milyon insanımızın Karadeniz’den Kıbrıs’a gitmesidir. Kıbrıs çok önemli bir turizm alanı ve dünyanın en önemli destinasyonlarından bir tanesi. Bizim en çok değer verdiğimiz nokta kültür, sanat, turizm alanında ilişkilerimizin çok daha önemli bir noktaya geçmesidir.”
KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Kazım Türkkan, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Genel Koordinatörü Çelebi Ilık, Turizm Tanıtma Pazarlama Dairesi Müdürü İpek Tüccaroğlu da bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.