Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ordu-giresun Havalimanı’ndan Bir Yılda 476 Bin Yolcu Taşındı

Avrupa Ve Türkiye'nin, Tamamı Deniz Üzerine Kurulan İlk Havalimanı Olma Özelliğini Taşıyan Ordu-giresun Havalimanı'ndan Açıldığı Günden Bu Yana 476 Bini Aşkın Yolcuya Hizmet Verdiği Açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordu-giresun Havalimanı’ndan Bir Yılda 476 Bin Yolcu Taşındı
Avrupa ve Türkiye’nin, tamamı deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı’ndan açıldığı günden bu yana 476 bini aşkın yolcuya hizmet verdiği açıklandı.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2016 yılı Mayıs ayı sonuna kadar havalimanlarından yararlanan yolcu sayılarını açıkladı. Buna göre 22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete giren Ordu Giresun Havalimanı’ndan, 31 Mayıs 2016 tarihine kadar 3 bin 954 iç, 16 dış uçak seferi gerçekleştirildi. Bu uçak seferlerinden toplam 476 bin yolcu yararlandı. Bu uçak seferlerinde yolcuların beraberinde toplam 3 bin 416 ton valiz taşındı.
Bu arada halen günlük karşılıklı 18 uçak seferinin yapıldığı Ordu-Giresun Havalimanı’ndan yurt dışı seferlerinin Temmuz ayında başlaması planlanıyor. Buna göre Türk Hava Yolları (THY) Temmuz ayında Almanya’nın Köln, Avusturya’nın Graz ve Suudi Arabistan’ın Riyad kentinden Ordu-Giresun Havalimanı’na seferlerini başlatmayı planlıyor. Bir diğer havayolu şirketi Pegasus ise Temmuz ayında KKTC seferleri başlatmayı planlıyor.
Bu arada Anadolu Jet, Ankara’dan Ordu-Giresun Havalimanı’na günde 1 olan sefer sayısını karşılıklı olarak 27 Haziran Pazartesi gününden itibaren ikiye çıkaracak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.