Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ordu darbecilere ’idam’ istedi

AK Parti Ordu Milletvekili olduğu dönemde TBMM’de ’27 Mayıs Askeri Darbesini Araştırma Komisyonu Başkanlığı’ yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde FETÖ/PDY terör örgütüne mensup...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordu darbecilere ’idam’ istedi
AK Parti Ordu Milletvekili olduğu dönemde TBMM’de ’27 Mayıs Askeri Darbesini Araştırma Komisyonu Başkanlığı’ yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde FETÖ/PDY terör örgütüne mensup subay ve askerlerin darbe kalkışmasına sert tepki göstererek, “Bunların hepsini ipte sallandırmak lazım” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki bir grup subayın darbe kalkışmasının ilk şaşkınlığının atılmasının hemen ardından sosyal medya üzerinden haberleşen Ordulular, şehrin dört bir yanından Belediye Meydanı’na aktı. Binlerce kişi Büyükşehir Belediye Meydanı’nda toplanarak darbe kalkışmasını protesto etti. Protesto gösterilerine AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, eski MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un yanı sıra Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Emniyet Müdürü Caner Tayfur ve Ordu Jandarma Garnizon Komutanı Hüseyin Sarıkaya da otobüsün üzerine çıkarak halka destek verdi.
Ordu sabaha kadar uyumadı
Ordulular, protesto gösterilerini sabah saatlerine kadar sürdüren ve hiç uyumadı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da sabah kadar meydanda, belediye önünde halkın arasında oldu. Sabah saatlerinde darbe kalkışmasının geri püskürtülmesinin ardından meydanda toplanan kalabalığa bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, böyle bir dönemde partili-partisiz, etnik, dini ve dil ayrımlarının gözetilmeden birlik beraberlik içerisinde olması gerektiğini söyledi. Yılmaz, “Bugün CHP’lisi, MHP’lisi, AK Partilisi yok. Bugün sadece Türkiyemiz var. Bugün darbeye karşı dimdik duran bir milletimiz var ki, gördünüz tankın üzerine çıkıp elindeki bayrak sopasıyla tankı durduran, çekici ile tankı çeken bir millet var” dedi.
Ordulular idam istedi
Türkiye’nin bunları hak etmediğini ifade eden Yılmaz, sert konuşarak, “Bu pislikleri, bu lanetlileri, bu vatan hainlerini devletin en ücra noktalardan çıkartmak suretiyle devletimiz inşallah en ağır cezayı verecektir” ifadesini kullandı. Yılmaz’ın bu sözü üzerine meydanda toplanan kalabalık "idam" diye bağırdı.
Konuşmasına devam eden Yılmaz, “Gönlümden geçeni söylüyorum, bunların hepsinin ipte sallandırılması lazım. Bunlar nasıl bir adam, bu nasıl bir kin, bunlar nasıl bir memlekette yaşıyor. Bunların düşmanlığı kime? PKK dağlarda bayram ediyor. Böyle bir zihniyet olabilir mi, böyle bir devlet, memleket düşmanlığı olabilir mi?” şeklinde konuştu.
Yılmaz konuşmasında, darbe kalkışmasının püskürtüldüğünü de belirterek, “İçiniz rahat olsun, gönlünüz mutmain olsun, bu memleket bu gece tarihin en önemli olaylarından birini yaşadı. Memlekete sahip çıkacağız, birliği ve bütünlüğü sağlanması konusunda parti ve düşünce ayrımı gözetmeksizin her kim olursa olsun hep bir olacağız” açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.