Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ordu Başsavcısı: “Zümre hakimiyetine izin yok”

Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, adli yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada “Zümre hakimiyetine izin vermeyeceğiz” dedi.Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ordu Barosu Başkanlığı’nca, 2016-2017 dönemi adli yıl açılış...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordu Başsavcısı: “Zümre hakimiyetine izin yok”
Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, adli yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada “Zümre hakimiyetine izin vermeyeceğiz” dedi.
Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ordu Barosu Başkanlığı’nca, 2016-2017 dönemi adli yıl açılış töreni düzenlendi. Ordu Adalet Sarayı ek hizmet binasında düzenlenen adli yıl açılış törenine, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mesut Bilen, İdare Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Demir, Vergi Mahkemesi Başkanı Samet Karakaya, Baro Başkanı Av.İlhan Kurt, Vali Yardımcısı Ahmet Arık, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, savcılar, hakimler ve adliye personeli ile avukatlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Adli Yıl açılış töreninde ilk konuşmayı Ordu Barosu Başkanı Av. İlhan Kurt yaptı. Konuşmasında hukukun üstünlüğüne değinen Av.İlhan Kurt, “Hukuk devleti olmanın gereği, adalet hizmetini eşit, verimli, hızlı ve tarafsız bir şekilde yerine getirilmesi, vatandaşlarımızın hak arama yollarının açık olması, idarenin hukukun üstünlüğüne dayanması, tüm eylem ve işlemlere karşı yargı yoluna başvurabilmesidir. Adalet toplumun barış huzur ve refahının ön şartıdır. Devletler ancak hukukun üstünlüğü üzerine kurulursa, daha sağlıklı yaşarlar ve daha uzun ömürlü olurlar. Hukukun üstünlüğü sadece yönetilenlerin değil yönetenlerinde egemenlik yetkisine dayanarak kendi koydukları kurallarla kendilerinin de bağlı olması şeklinde ortaya çıkar” dedi.
Yeni hakim ve savcılar geliyor
Yargı teşkilatının iş yükünün her geçen gün arttığına, hakim ve savcı ihtiyacının bulunduğuna dikkat çeken Ordu İdare Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Demir, “15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinin hemen ardından başlatılan soruşturma ve incelemeler sonucunda çok sayıda hakim ve cumhuriyet savcısı görevinden uzaklaştırılmış ve meslekten çıkarılmıştır. Bu konuyla ilgili yargı teşkilatından önemli oranda sayısal azalma yaşandığı bir gerçekse de Adalet Bakanlığı ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca bu endişeleri gidermek üzere yeni hakim ve savcı adaylarının alımı yönünde ciddi adımlar atıldığı gibi hali hazırda staj görmekte olan hakim ve cumhuriyet savcısı adaylarının da bir an önce mesleğe kabulü için çalışmalar başlatılmıştır. Ülkemizde her geçen gün yargı teşkilatının iş gücü artmakta olup bu iş yükünü karşılaması için mesleki personelin artırılmasının yanı sıra bazı yeni hukuki düzenlemeler bulunmaktadır” diye konuştu.
“Zümre hakimiyetine izin vermeyeceğiz”
Törende, son konuşmayı yapan Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, şeffaf bir yargı anlayışı içinde “Adaletin tesisi toplumda yalnızca düzen sağlamakla kalmaz, aynı zamanda bireyin yaşama sevinciyle geleceğe dair en güçlü umutları yerleştirir. Adaletten yoksun olan toplumlar sadece haklarını kaybetmiş olmazlar, hak kavramlarının yanında iyiye ve güzele olan inancını, geleceğe dair tüm umutlarını kaybeder. İşte bizler kişiye ve zamana göre değil, her zaman ve herkes için adaleti gözeterek, bağımsızlık, tarafsızlık ve objektifliği tüm çalışmalarında benimseyen, zümre hakimiyetine izin vermeyen, görünüşte değil, esasta şeffaf bir yargı anlayışı içinde adalet görevini yerine getirmeye çalışmalıyız. Belki de bu sayede temiz duygularla bezenmiş umut dolu bir geleceğe çocuklarımızı hazırlamanın engin hazzını da kalplerimizde hissedebilme imkanını bulacağız. Tüm bu duygu ve düşüncelerle kamu vicdanına adaletin gerçekleştiği kanaat ve inancını oluşturacak kararlara imza atacağımız yeni bir adli yılımızın adliyemize, baromuza ve tüm Ordu iline hayırlı olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.