Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Onursal Jüri ikinci kez EXPO 2016’nın bahçelerini gezdi

EXPO 2016 Antalya’nın onursal jürisi ülke bahçelerini ikinci kez gezerek değerlendirme yaptı. Jüri eylül ayında son kez bahçeleri gezerek en iyi ülke bahçesini belirlemek için puan verecek.Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EXPO 2016 Antalya’nın onursal jürisi ülke bahçelerini ikinci kez gezerek değerlendirme yaptı. Jüri eylül ayında son kez bahçeleri gezerek en iyi ülke bahçesini belirlemek için puan verecek.
Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı (AIPH) Bernard Oosterom, AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe, AIPH Yönetim Kurulu Üyesi ve Orta Anadolu Süs Bitkileri İhracatçıları Birliği Üyesi Osman Bağdatlıoğlu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişilik onursal jüri, ülke bahçelerini tek tek gezerek puan verdi. İlk değerlendirmesini EXPO 2016 Antalya’nın açılışından bir gün önce 21 Nisan’da yapan jüri, farklı kategorilerde düzenlenecek bahçe yarışmaları için değerlendirmede bulundu.
Onursal jüride yer alan AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe, behçeleri çok güzel ve bakımlı bulduklarını belirterek, EXPO 2016 Antalya sergi alanının ziyaretçiler açısından da dinlenmek ve eğlenmek için çok güzel bir alan olduğunu söyledi.
EXPO’ların başlı başına çok güzel bir etkinlik olduğuna değinen Briercliffe, “Birçok insanın burayı gelip görmesi gerek çünkü burada birçok yeni bitki, eğlence açısından da farklı ve güzel bir deneyim imkânı var” dedi.
Bahçe yarışması ile ilgili jürinin yaptığı puanlama ve değerlendirmeden de söz eden Briercliffe şunları söyledi;
“Bahçelerin nasıl ve hangi malzemelerden yapıldığına ve kalitesine bakıyoruz. Ayrıca bahçenin nasıl korunduğu da bizim için önemli bir kriter. Ülke bahçelerinin yeliş şehirler konseptini yansıtıp, yansıtmadığına da bakıyoruz. İnsanlar bu bahçeye geldiğine ne öğrenebilecek ona bakıyoruz. Genel dizayna ve bizim istediğimiz kalite ve standarda uygun olup olmadığına bakarak puanlama yapıyoruz.”
Jüri, EXPO 2016’nın açık kalacağı süre boyunca eylül ayında da üçüncü ve son kez bahçeleri gezerek en iyi bahçeyi seçmek için not verecek. 112 hektarlık alanda Türkiye’nin ilk EXPO’suna ev sahipliği yapan EXPO 2016 Antalya’ya 54 ülke katılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.