Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önce Kitap Okudular Sonra Horon Oynadılar

52. Kütüphaneler Haftası kutlamaları kapsamında Rize merkezdeki Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’nda kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlik sonrasında tulum eşliğinde horon oynandı.Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından 2012 yılında başlatılan...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Önce Kitap Okudular Sonra Horon Oynadılar
52. Kütüphaneler Haftası kutlamaları kapsamında Rize merkezdeki Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’nda kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlik sonrasında tulum eşliğinde horon oynandı.
Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından 2012 yılında başlatılan ve geleneksel olarak her yıl Kütüphaneler Haftası kapsamında tekrarlanan “81 İlde Kitap Okuyoruz” okuma etkinliği bu yıl “İnsan Okur” sloganıyla Rize’de Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’nda düzenlendi.
Programa Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ile kurum müdürlerinin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yarım saat süren etkinlikte herkes yanında getirdiği kitabı okudu. Yanına kitap almayanlar için ise Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’nda mini bir kütüphane kuruldu.
Programın sonunda konuşan Rize Valisi Ersin Yazıcı “Rize’de RENK Projesi ile zaten her gün okullarımızda düzenli olarak kitap okunuyor. Haftada iki saatlik bir kitap okuma saatimiz var. 2 yıldır bu uygulamayı düzenli olarak sürdürüyoruz. Bu yılki etkinlikte RENK projesi ile kitap okumanın artmasından dolayı katılımında arttığını gördük. Çünkü şehrimizdeki STK’lar annelerde okuyor, velilerde okuyor şeklinde ekinlikle RENK projemize renk katıyor. Bu mana da Kültür Bakanlığı’nın hafta çerçevesinde düzenlemiş olduğu etkinliği de parkımızda gerçekleştirmiş olduk” dedi.
Etkinliğin sona ermesiyle çalan tulum eşliğinde programa katılan öğrenciler horon halkası oluşturarak eğlencenin tadını çıkardı. Etkinlikte yer alan hamsi figürü ve Rize’de öğrencilerin fenomeni olan Kanka Polis de horon halkasına dahil olarak renkli görüntüler oluşturdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.