Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önce halay çektiler sonra eylem yaptılar

Malatya’da mahallelerindeki yol sorununun çözülmesini isteyen vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekerek eylem yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Malatya’da mahallelerindeki yol sorununun çözülmesini isteyen vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekerek eylem yaptı.

Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Kozluca Mahallesinde mahalle sakinleri ilginç bir eyleme imza attı.

Akçadağ ilçesine bağlı en büyük mahallelerden biri olan Kozluca Mahallesi sakinleri yıllardır çözülmeyen yol sorunları için mahalle meydanında bir araya gelerek davul zurna eşliğinde halay çektikten sonra ilçe ile mahalleyi bir birine bağlayan grup yolunu araçlarla kapatarak eylem yaptılar.

500 nüfuslu 320 seçmeni bulunan mahalle sakinleri sorunlarının çözülmemesi durumunda 2019 yılında gerçekleştirilecek olan seçimlerde sandığa gitmeme kararı aldıklarını belirtti.

Mahalle sakinleri adına bir konuşma yapan Muammer Çolak, “Kozluca mahallesinin en büyük sorunlarından bir tanesi grup yolu. Bu grup yolunda geçtiğimiz yıl bir araç şarampole yuvarlandı hala çıkarılmış değil. Şu durumda iki araç yan yana geldiği zaman araçlar geçemiyor. Bu yolda 10 tane öğrenci servisi geçiyor, kar yağışı olduğu zamanlarda hiç geçemiyoruz. Biz bu yolun genişletilmesini istiyoruz. Yolun bir kısmı göçtü bu noktayı kendi imkanlarımızla doldurduk ve böyle idare ediyoruz. Biz mahalle sakinleri olarak devletimize şimdiye kadar dilekçelerimizle bildiremediğimiz sorunlarımızı köyümüzün içerisinde yaptığımız halaylarla, şenliklerle devletimize bildirmeye çalışıyoruz. Bu yol grup yolu olup sadece Kozluca’nın yolu ve sorunu değildir. Biz diyoruz ki: ‘Burada canlar yanmadan çözüm bulalım’. Eğer bu hizmetler bize gelmez ise mahalle sakinleri olarak 2019 yılında gerçekleştirilecek olan seçimlerde sandığa gitmeme kararı aldık” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.