Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OMÜ’lü öğrencilerden darbe girişimine tepki

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri, 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimine tepki göstererek şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldılar.OMÜ’lü öğrenciler Türkiye’de yaşanan darbe girişimine karşı tepki göstermek...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
OMÜ’lü öğrencilerden darbe girişimine tepki
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri, 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimine tepki göstererek şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldılar.
OMÜ’lü öğrenciler Türkiye’de yaşanan darbe girişimine karşı tepki göstermek için ilk olarak OMÜ Kampüs Camisi’nde şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldılar. Daha sonra İlahiyat Fakültesi önüne gelen öğrenciler burada basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasına OMÜ Rektör Yardımcıları, öğretim üyeleri ve diğer öğrenciler de katıldı.
Yaşanan darbe girişimine tepki gösteren OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, “15 Temmuz gecesinde terörist diyebileceğimiz bu şer odaklarının odaklarına Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün bireyleri en küçüğünden en büyüğüne tek bir yürek olarak birleşip en güzel cevabı vermiştir. O nedenle biz de bu ülkenin bir bireyi olarak bu güzel cevabı veren insanlardan biri olarak, ayrıca da bu cevap içerisinde yadsınmaz bir yeri olan hem Samsunumuz hem de üniversitemiz olarak ne kadar gurur duysak azdır. Eğer bu şer odakları bu teröristler amaçlarını yerine getirmiş olsalardı inanın şuan ne hallerde olurduk. Rabbim şahit olsun ki, benim 10 yaşındaki küçücük evladım bile o korkuyu yaşadı, Allah hiçbirimize bir daha bu korkuyu bir daha yaşatmasın. Darbecilere ve cuntacılara meydan vermesin. Her şerden bir hayır doğar, bundan da çok güzel bir hayır doğdu. Bu yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti’nin bir muz cumhuriyeti olmadığını dünyada gözünü açmış ‘Türkiye Cumhuriyeti aman batsın, bu odakların elinde kukla olsun’ diyen dünyanın dört bir ülkesine de göstermiş oldu. O nedenle öncelikle şehadet mertebesine ulaşan her bir bireyimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Daha sonra basın açıklamasını okuyan OMÜ Öğrenci Topluluğu Üyesi Ramazan Başoğlu, “Tarihimizin en karanlık günlerinden birine şahit olduğumuz, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin birliğine ve dirliğine yönelik yapılan hain saldırı, vicdanlarımızda hiç unutmayacağımız maddi ve manevi ağır yaralar açmıştır. Mazisi kahramanlarla dolu bu millete diz çöktürme basiretsizliğine yeltenen dış mihrakların beslemesi Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), diğer adıyla Paralel Devlet Yapılanması insafsızca, kalleşçe, ahlaksızca kendi halkına kurşun ve bomba yağdıracak, insanlarımızı tank paletleri altında ezecek kadar eşine benzerine rastlanmadık büyük bir alçaklığa imza atmış, darbe girişiminde bulunmuştur. Bizler hocası, öğrencisi ve tüm çalışanları ile üniversitemiz personeli olarak akıllara durgunluk verecek bu kalleş darbe girişimini şiddetle kınıyor, kınamanın ötesinde lanetliyoruz” diye konuştu.
Başoğlu’nun okuduğu basın bildirisi diğer dillerde de okunduktan sonra öğrenciler ve beraberindekiler, İlahiyat Fakültesi önünden Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ne kadar ellerinde dövizler ve Türk bayraklarıyla yürüdüler. Burada da öğrenciler dua ederek eylemi sonlandırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.