Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OMÜ’de “Sessizliğe Ses Ver” konferansı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gençlik Topluluğunun düzenlediği “Sessizliğe Ses Ver” işaret dili konulu konferans Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.Konferansa; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitmeni Neslihan...

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2017 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2017 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
OMÜ’de “Sessizliğe Ses Ver” konferansı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gençlik Topluluğunun düzenlediği “Sessizliğe Ses Ver” işaret dili konulu konferans Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitmeni Neslihan Kurt, OMÜ Gençlik Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tamer Aslan ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gençlik Topluluğu Başkanı Ertan Atasayar, katılımı için Neslihan Kurt’a ve öğrencilere teşekkür etti. Yrd. Doç. Dr. Tamer Aslan da bu gibi etkinliklerin üniversitelerde gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu belirterek Gençlik Topluluğu yönetimine teşekkürlerini iletti.

“OMÜ’de bu alanla ilgili çalışmaların olması çok güzel”

Neslihan Kurt, böyle bir platforma davet edildiği için çok mutlu olduğunu belirterek, “İşitme engelli bir anne babanın kızıyım, yani bir kodayım ve koda olmaktan da gurur duyuyorum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi işaret dili ve eğitimi alan bir üniversite ve bu alanla ilgili çalışmalarının olması çok güzel bir adım. Bununla ilgili önerim eğitmenlerinizi iyi seçmeniz” diye konuştu.

“Bayülgen’e gülüyorlar ama anlamıyorlardı”

Okan Bayülgen ile nasıl çalışmaya başladığını da katılımcılarla paylaşan Kurt, Bayülgen’in programına katılan bir grup işitme engellinin Bayülgen’e güldüklerini ama anlamadıklarını söylemesi üzerine çevirmen olarak işe başladığını söyledi. “Dünyada ilk kez bir talk şov programında çeviri yapmaya başladık, daha önce hiç yapılmadı” diyen Kurt, işaret dilinin önemine dikkat çekti.

Soru-cevap şeklinde devam eden konferansın sonunda OMÜ Gençlik Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tamer Aslan, Neslihan Kurt’a teşekkür belgesini takdim etti.

Etkinlik, katılımda bulunan öğrencilere sertifika verilmesiyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.