Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OMÜ’de ‘FETÖ CD’lerinin tuvalete atılması olayında 5 kişi açığa alındı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde(OMÜ) ‘FETÖ CD’lerini kadınlar tuvaletine attığı’ iddia edilen öğretim üyesinin de içinde bulunduğu 5 personel görevden uzaklaştırıldı.OMÜ’den konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde(OMÜ) ‘FETÖ CD’lerini kadınlar tuvaletine attığı’ iddia edilen öğretim üyesinin de içinde bulunduğu 5 personel görevden uzaklaştırıldı.
OMÜ’den konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Üniversitemizde Paralel Devlet Yapılanması ile bağlantılı veya söz konusu örgüte destek ya da yardımcı olma durumunda olan personelin tespiti ve haklarında gerekli hukuki işlemlerin yapılması amacıyla devam eden, inceleme/değerlendirme süreci titizlikle sürdürülmektedir. Bu çalışmalar neticesinde yerel/ulusal basında ‘FETÖ kasetlerini tuvalete attığı’ iddia edilen öğretim üyesinin de içinde bulunduğu toplam 5 personel hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137. maddesi gereği Rektörlük makamınca 19 Ağustos tarihinde ‘görevden uzaklaştırma’ kararı verilmiş olup; diğer açığa alınanlarla birlikte hukuki süreç devam etmektedir” denildi.
Fetullah Gülen’in propaganda görüntülerinin bulunduğu CD’leri kadınlar tuvaletine attığı iddia edilen eski Rektör Yardımcısı ve eski Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S.K., polis tarafından gözaltına alınmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.