Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OMÜ’de 77 personel FETÖ’den açığa alındı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (omü) Fetö/pdy Terör Örgütüne Mensubiyeti Veya Bunlarla İrtibati Olduğu İddiasiyla Hakkında İnceleme Başlatılan 110 Personelden 77’si Açığa Alındı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2016 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2016 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
OMÜ’de 77 personel FETÖ’den açığa alındı
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) FETÖ/PDY terör örgütüne mensubiyeti veya bunlarla irtibatı olduğu iddiasıyla hakkında inceleme başlatılan 110 personelden 77’si açığa alındı.
OMÜ, FETÖ kapsamında açığa alınan ve memuriyetten çıkarılan personeller hakkında yazılı açıklamada bulundu. FETÖ ile ilgili personellerin, oluşturulan komisyonlar eşliğinde araştırılmaya devam edileceğini bildiren üniversite yönetimi, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemizde 15 Temmuz 2016 tarihinde cebir ve şiddet kullanarak milli iradeyi ortadan kaldırmaya yönelik darbe teşebbüsü sonrası, terörle mücadele kapsamında FETÖ/PDY terör örgütüne mensubiyeti veya bunlarla irtibatı olan üniversitemiz personellerinin tespiti amacıyla başlatılan inceleme süreci süratli ve etkin bir şekilde titizlikle sürdürülmektedir. 23 Eylül 2016 tarihi itibariyle 17 si ‘görevden uzaklaştırılarak’ 110 personel hakkında daha FETÖ/PDY terör örgütüne mensubiyeti veya bunlarla irtibatı olduğu iddiasıyla inceleme başlatılmıştır. Böylece bugüne kadar hakkında inceleme başlatılan personel sayısı 170 olmuştur. İnceleme başlatılan personellerden 77’siyle ilgili 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137. maddesi gereği ‘görevden uzaklaştırma’ kararı verilmiştir (açığa alınmıştır). Akademik personellerden 39’u ile ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 4. Maddesi gereği işlem yapılması teklifinde bulunulmuş ve 16 personel hakkında ‘Kamu görevinden çıkarma’ işlemi tesis edilmiştir. Üç idari personel hakkında da üniversite yönetim kurulu tarafından ‘kamu görevinden çıkarma’ yaptırımı uygulanmıştır. Bundan sonraki süreçte üniversitemiz bünyesinde oluşturulan komisyon çalışmalarını kapsamlı olarak sürdürecek, edinilen bilgiler ışığında gerekli adımlar hukuki çerçeveden ayrılmadan kararlılıkla atılmaya devam edecektir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.