Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OMÜ Mehmet Tülazoğlu Adalet MYO Açıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) bünyesinde Çarşamba ilçesinde yapımı tamamlanan Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu (MYO) yoğun katılımın olduğu açılış töreni ile eğitime kazandırıldı.Çarşamba ilçesi Mustafa Kemal Güneşdoğdu...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
OMÜ Mehmet Tülazoğlu Adalet MYO Açıldı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) bünyesinde Çarşamba ilçesinde yapımı tamamlanan Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu (MYO) yoğun katılımın olduğu açılış töreni ile eğitime kazandırıldı.
Çarşamba ilçesi Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi’nde geçen yıl Ağustos ayında hayırsever Tülay Ulusoy’un yardımlarıyla yapımına başlanılan Mehmet Tülazoğlu Adalet MYO, kampüs alanında yapılan açılış merasimi ile OMÜ’ye kazandırıldı.
Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde gerçekleştirilen açılış programına eski Milli Savunma Bakanı Nevzat Ayaz, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Hayırsever Tülay Ulusoy, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, üniversite yöneticileri ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Mehmet Tülazoğlu Adalet MYO’dan Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Yurtseven, yüksekokulun kurulmasında emek gösteren ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.
Teşekkür konuşmasının ardından söz alan Hayırsever Tülay Ulusoy, “Bugün okulsuzluk nedeniyle ayrıldığım Çarşamba ilçesine geri döndüm. Baba toprağıma, Mustafa Kemal Güneşdoğdu’dan aldığım ilhamla bir okul yaptırmaya karar verdim. 5 Ağustos’ta temelini attık, bugün de bu yüksekokulumuz eğitime hazır durumda. Gençler, sizler Allah’ın izniyle istek ve şevkle okur, adaletli gençler olarak topluma faydalı bireyler olursunuz. Ben sizlerin başarısını gördükçe gurur duyacağım. Mehmet Tülazoğlu Meslek Yüksekokulu hepimize hayırlı olsun” diyerek kendisine yüksekokulun yapım aşamasında destek olanlara duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Ulusoy’un ardından konuşan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Çok kısa bir süreçte bu eseri memleketimize ve eğitim camiamıza kazandıran Hayırsever büyüğümüz Tülay Ulusoy hanımefendiye ve ailesine samimi teşekkürlerimi sunuyorum. Eserimiz hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Programda konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise Çarşamba ilçesinin bu girişimlerle bir üniversiteye kavuşmasını dileyerek, “Ülkeler kalkınmak ister. Toplumlar refah içinde yaşamak ister. Tarihe baktığımız da en önemli hazinenin bilgi olduğunu görüyoruz. Ancak yeterli bilgiye sahip değilsek, teknik ve sosyal aklımız yoksa bağımsızlığımızın kaybolmasına sebep olabilir. Türkiye bu açıdan bir yandan şanslı diğer yandan da şansız. Bilgi toplumu olabilmek için elbette tüm gençlerimizin iyi bir eğitimle bu bilgi toplumunun birer mensupları yapmalıyız. Bizim tek çaremiz bilgi ve teknoloji. Biz bunun farkına vardık. Dolayısıyla bilgi için eğitim kaçınılma ve bunun içinde bu tür kampüsler binalar gerekmekte. Ama elbette şunu eklemek zorundayım. Hocalarımız olmasaydı, öğrencilerimiz olmasaydı, burası sadece binalardan müteşekkil bir alan olurdu. Burayı bir eğitim yuvası haline getiren onlardır. Buranın tesis edilmesinde gerekli altyapıyı sağlayan Tülay Ulusoy hanımefendiye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni meslek yüksekokulumuz üniversitemize ve Çarşambamıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Programda son olarak konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Aslında üniversiteler bölünmeyi çok fazla sevmezler ama Ondokuz Mayıs Üniversitesi çok anaç, çok mümbit bir üniversite. Ve burada da yeni bir üniversitenin sancıları yaşanıyor. İnşallah Çarşamba ilçesinde ikinci bir devlet üniversitesine kavuşur diye dua ediyorum. Eğitim olmazsa olmazımız ancak ülke olarak bunu bazen ıskalayabiliyoruz. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu bilmekteyiz. Özellikle bizlerde yurt dışına üniversite öğrencisi veya okumak için insanların gitmesiyle övünürken, yurt dışından ülkemize hatta Samsunumuza okumak için geliyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam 2 bin 500 yabancı öğrenci Samsun’da eğitim görüyor. 2000 yıllarında yurt dışından okumaya gelen öğrenci sayısı 10 binlerdeyken, bugün 110 bin civarında. Cumhurbaşkanımız 2023 hedefini 250 bin olarak belirledi. Aslında bu rakamlar Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin bir işaretidir. Çarşamba bizim için neden önemli derseniz, birçok hayırsever vatandaşımız burada eğitim kurumlarına çok ciddi katkılar sağlamakta. Bizlerin övüneceği en güzel şey geride bıraktığımız eserler olacaktır. Çarşamba ilçesinde kurulacak bir üniversite Çarşamba ilçesine belki de sınıf atlatacak. Çarşamba ilçesinin nüfusuna bakıldığında gerçekten ciddi bir rakamda. İlçemiz yeni bir üniversiteyi barındıracak bir potansiyele sahip. Bu güzel günde böyle bir binayı bizlere kazandıran Tülay Ulusoy hanımefendiye teşekkür ediyorum. Yeni yapıların da eğitime kazandırılmasını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, hayırsever Tülay Ulusoy’a hediye takdiminde bulundu. Takdimin ardından açılış kurdelesi kesildi. Açılış kurdelesini kesen konuklar yüksekokul binasını incelediler.
2015 yazında temeli atılan Meslek Yüksekokulu, Samsun’un Çarşamba ilçesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde bulunuyor. Toplam 2 milyon lirasına mal olan okul, 2030 metre kare kapalı alana sahip.
Meslek Yüksekokulu 2 amfi, 4 derslik, 1 bilgisayar salonu, 1 kütüphane ve 3 idari ofisten oluşuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.