Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Olympos Ve Adrasan’da Hayat Normale Döndü

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan ve Olympos tatil merkezinde çıkan yangın sonrası hayat normale döndü. İşletmeciler bayram öncesi yeniden turist yolu gözlemeye başladı. Evleri yananlar için ise Antalya Büyükşehir Belediyesi...

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan ve Olympos tatil merkezinde çıkan yangın sonrası hayat normale döndü. İşletmeciler bayram öncesi yeniden turist yolu gözlemeye başladı. Evleri yananlar için ise Antalya Büyükşehir Belediyesi 4 adet konteyner yerleştirdi.
Antalya’nın Kumluca ilçesi Adrasan Seylemit Mahallesi’nden başlayıp, Gökçealan, Yağbeleni ve Musa Dağı’nda etkili olan orman yangınında yaklaşık 200 hektarlık ormanlık alan zarar görmüştü. Yangının başlama noktası Seylemit’te 7 ev, 4 ahır, 50 küçükbaş ve kümes hayvanları da yanmıştı. Evlerini kaybeden aileler için Antalya Büyükşehir Belediyesi bölgeye 4 adet konteyner yerleştirdi. Mahalle sakinleri ise yanan evlerinin yerinde hem yaralarını sarmaya çalışıyor, hem de gelenlerin geçmiş olsun dileklerini kabul ediyorlar. Mahallede bütün ağaçlar zarar görürken, sadece birkaç kümes hayvanının canlı olarak kaldığı görüldü. Olympos’ta hayat normale dönerken, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bazı bölgelerde soğutma işlemlerine devam ediyor. 2 yıl öncede büyük bir yangın yaşayan Adrasan tatil merkezinin sahilinde ise doluluk gözlendi Hafta içi ve Ramazan olmasına rağmen sahildeki yoğunluk dikkat çekti.
"ADRASAN’DA KORKULACAK DURUM YOK"
Adrasan’da tatil ailesiyle tatil yapan Nezih Göçen, “Son derece keyif aldığımız bir yer. Son iki senedir Adrasan’da yangın çıktı. Gözyaşları içinde yangını izledik. Yangının çıktığı yer insanların tatil yaptığı merkezden uzak. Yangın Adrasan’ın içindeymiş gibi aktarılması nedeniyle işletmeler büyük zarar gördü. Kaldığım otelde tek müşteri benim. Gelen rezervasyonların çoğu iptal edildi. Ama şuan Adrasan’da hiçbir tehlike yok. Tatile gelmeyi düşünenler endişe duymasın. Son derece keyifli bir tatil yapma imkanı sahip olacaklar” ifadelerine yer verdi.
Adrasan’da otel işletmecisi Gürsel Taşkın ise, “Yangın anında müşterilerimiz bizim burada tehlike yok dememize rağmen gittiler. Korku oldu. Şuan korkulacak bir şey yok. Adrasan tatil yeri yerinde duruyor. Şuan rezervasyonlarımıza başladık. Temmuz ayı itibari ile işlerimiz daha da açılacaktır. Adrasan’ın plajı, otelleri, denizi aynı yerinde duruyor. Müşterilerimiz gönül rahatlığıyla gelebilir. Şuan bir sorunumuz yok” diye konuştu.
“ELİMİZDE HİÇBİR ŞEYİMİZ KALMADI”
Seylemit Mahallesi sakinlerinden Beytül Uras, yangın anında evinde olduğunu belirterek, kısa sürede alevlerin bölgeyi sardığını söyledi.
Jandarmanın talimatıyla evlerini terkettiklerini aktaran Uras, “Hiçbir şey almadık. Evimizin yanacağını bilmedik. Sonra geri geldik ki bitmiş. Bir itfaiye aracı olsaydı burası yanmazdı. Bütün eşyalarımız, küçük ve büyük baş hayvanlarımız yandı. Şimdi kızımın yanında kalıyorum. Konteyner yapıldı. Yarın orda kalmayı planlıyoruz” dedi.
Hamide Uras ise acilen boşalt uyarısının ardından evi boşalttıklarını ama yanacağının akıllarına gelmediğini kaydetti. En azından eşyalarınızdan ne varsa alın denilseydi bugün bu kadar mağdur olmayacaklarını dile getiren Uras, “Elimizde hiçbir şeyimiz kalmadı. Konteyner konuldu. Oraya komşularımızın desteği ile taşınacağız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.