Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oltu İslam Şura Hükümetinin belgeseli çekiliyor

Oltu İslam Şura Hükümetinin belgeseli çekiliyor. Topkaynak Mahallesi’nde mekan tutan TRT ekibi “Oltu İslam Şûra Hükümeti Belgeseli” çekimlerine başladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2020 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2020 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Oltu İslam Şura Hükümetinin belgeseli çekiliyor. Topkaynak Mahallesi’nde mekan tutan TRT ekibi “Oltu İslam Şûra Hükümeti Belgeseli” çekimlerine başladı.

Oltu İslam Şura Hükümeti belgeselinin ön çalışmasını 21 Aralık 2019 tarihi itibariyle saha araştırması, kaynak kişilerin tespiti, çekim için iç ve dış mekânların belirlenmesi gibi konularda incelemelerde bulunan ve keşif çalışmalarına tamamlayan ekip 15 Ocak tarihi itibariyle çekimlere başladı.

TRT ekibi Yönetmen Hilal Yumuk, Yönetmen Yardımcısı Murat Özer, Kameramanlar Cihangir Aydoğan, Hüseyin Er, Işıkçı Serhat Çakır ve Sesçi Serkan Bilgili ve otuz kişilik bir ekip çalışmayı gerçekleştiriyor.

Oltu Kaymakamlığı tarafından TRT Genel Müdürlüğü Kamu Koordinasyon Müşavirliği’ne sunulan ve kurum tarafından kabul gören Oltu İslâm Şûra Hükümeti Belgesel çekimi için TRT Ekibi 30 kişilik Belgesel ekibi 15 Ocak tarihi itibariyle çalışmalarına başladılar.

Oltu Atlı Milis kuvvetleri Komutanı Ergunhan Musaoğlu 30 at ile çekimlere katıldı.

Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, “Oltu Belediye Başkanı olarak TRT Genel Müdürlüğümüzün Oltu ve çevresinde İslam Şura Hükümeti ile ilgili Belgesel çalışmalarını hep beraber Maddi ve Manevi açıdan değerlendirmek suretiyle nasıl geçmişteki Oltu Şura hükümetinin kuruluşundaki büyüklerimiz Atalarımız Oltu Şura Hükümetini Kurmuş ve Türk Bayrağımızı bu bölgedeki ezilmek istenen canciğer büyüklerimizi kurtarmaya çalışmış ise bu günde TRT Genel Müdürlüğümüzün ekibi bunu dile getirmek suretiyle karınca kararınca bizlerden maddi ve manevi desteğini esirgemeden Oltu’muzda Topkaynak köyümüzde bu belgesel çalışmalarına devam ediyorlar, biz çok sevinçliyiz, çünkü Şura Hükümetimizin Hatay’da kurulan hükümetten hiçbir farkı yok. Bir an önce Allah nasip ederse Şura Hükümetimizin Belgesel Çalışmalarını TRT Genel Müdürlüğümüzde Ülkemize hem Dünyaya tanıttıktan sonra Büyük Millet Meclisine Müracaat etmek suretiyle Oltu Şura Hükümetinin nişanını alacağız” dedi.

Proje koordinatörü Edebiyat Öğretmeni Temel Vural ise, “Oltu Şura Hükümeti ile ilgili bir belgesel yapılması hususundaki taleplerimizi anlattığımız bir proje hazırladık. Bu fikir projemizi TRT genel müdürlüğünün ilgili birimlerine gönderdik çok kısa bir süre içerisinde değerlendirildi projemiz uygulanmaya değer bulundu. Yine kısa bir süre içerisinde çalışmalar başladı. Bugün itibarıyla çekimler devam ediyor. Oltu Halkı büyük bir heyecan ve merakla takip ediyor. Bu vesile ile Oltu’muzun yakın tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti açısından son derece önemli olan bu tarihi olayın belgeselinin yapılmış olmasından dolayı bu konunda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Belgesel Yapımcısı Hilal Yumuk, “Bana verilen görev sonucu Oltu Şura Hükümeti çekimlerini yapıyoruz. Oltu şura Hükümeti Belgeseli yaparken karşılaştığımız en büyük zorluk tabii ki bu döneme ait film, fotoğraf ve belgelerin çok az olmasıyla ilgiliydi. Maalesef çok yoktu bu olayın kahramanlarından Yasın Haşimoğlu’nun anılarından yola çıkarak anlatmaya çalıştık. Bu çeviriyi yapan Prof.Dr.Erdal Aydoğdu hocamla yaptığımız bir çalışma sonucu ve Bülent Tokgöz’ünde metin yazarlığı ile birlikte bir senaryo oluşturduk anılarla yola çıkarak canlandırmalarla bu tarihi belgesel imza atmak istedik.TRT her zamanki gibi tabii ki çok şanslıyız bir ilki başarıyoruz. Bu anlamda Oltu Halkına çok teşekkür ederim “dedi.

Oltu Kaymakamlığı ve Oltu Belediyesinin desteği ile yapılan Belgesel çekimleri 31 Ocakta sona erecek.

(DMA-AT)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.