Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okulunun Düzenlediği Şenliklere Oksijen Tüpüyle Katıldı

Malatya’nın Darende ilçesinde 5 yıldır kistik fibrozis hastalığı tedavisi gören, okulundan ve arkadaşlarından ayrı kalan Hatice Zehra Bişgin, okulunun düzenlediği şenliklere oksijen tüpüne bağlı olarak katıldı ve arkadaşlarını yalnız...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Okulunun Düzenlediği Şenliklere Oksijen Tüpüyle Katıldı
Malatya’nın Darende ilçesinde 5 yıldır kistik fibrozis hastalığı tedavisi gören, okulundan ve arkadaşlarından ayrı kalan Hatice Zehra Bişgin, okulunun düzenlediği şenliklere oksijen tüpüne bağlı olarak katıldı ve arkadaşlarını yalnız bırakmadı.
Hacı ve Emine Bişgin çiftinin 3 çocuğundan biri olan 10 yaşındaki Hatice Zehra Bişgin’e, akciğer rahatsızlığı nedeniyle henüz 2 aylıkken kistik fibrozis (Akciğer, pankreas, bağırsak, ter bezleri dış salgı bezlerinde görülen kalıtımlı bir gen hastalığı) teşhisi konuldu. O tarihten bu yana Malatya ve Ankara’da tedavi gören Bişgin, 2012’de Irmaklı İlkokulu’na başladı. Rahatsızlığı nedeniyle sınıf arkadaşlarından uzak kalan Bişgin, 5 yıldır eğitiminin bir bölümünü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kararıyla Darende Hulusi Devlet Hastanesi’nde alıyor. Kendisine tahsis edilen özel odada eğitim gören Bişgin’i annesi hiç yalnız bırakmıyor. Bişgin, eğitim saatlerinin dışındaki zamanını kitap okuyarak ve oyun oynayarak değerlendiriyor.
5 yıldır okulundan ve arkadaşlarından ayrı kalan Hatice Zehra Bişgin, okulunun düzenlediği şenliklere oksijen tüpüne bağlı olarak katıldı. Öğrenci arkadaşlarının birbirinden güzel ve anlamlı gösterilerini sonuna kadar izleyen Hatice Zehra Bişgin, arkadaşları gibi şiirler okuyup gösteriler yapamasa da onların oyunlarından mutlu oldu. Irmaklı İlköğretim Okul Müdürü Gazi Şentürk, Bişgin’in çok başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.
Anne Bişgin, kızının solunum problemi yaşadığını belirterek, “Sık sık enfeksiyon geçirdiği için hastanede yatırmamız gerekiyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.