Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okulun en renkli başkan adayı

Zonguldak’ta 12 yaşındaki Hasan Tolga Karaman, okul başkanlığı için aday olduğu seçimlerde seçim kampanyası ile dikkatleri üzerine çekiyor.Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Merkez İbrahim Fikri Anıl Ortaokulu’nda başkanlık seçimi...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak’ta 12 yaşındaki Hasan Tolga Karaman, okul başkanlığı için aday olduğu seçimlerde seçim kampanyası ile dikkatleri üzerine çekiyor.
Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Merkez İbrahim Fikri Anıl Ortaokulu’nda başkanlık seçimi için adaylar çalışmalarını sürdürüyor. 15 adayın çekiştiği ’Okul Başkanlığı’ için 12 yaşındaki aday Hasan Tolga Karaman seçim bildirgesiyle dikkatleri üzerine çekiyor.
Seçime sayılı günler kala kıyasıya mücadelenin sürdüğü başkanlık için diğer adaylarla birlikte demokrasi örneği veren Karaman; seçim bildirgesindeki vaatleriyle de büyük ilgi görüyor. 6/A sınıfı öğrencisi Tolga Karaman’ın vaatleri arasında turistik ve tarihi gezilerin yanı sıra okul bahçesine oturma bankları, çevre düzenlemesi sözleri de yer alıyor. Okul idaresi ile ortak hareket edeceğini vaat eden Karaman, "Bu okul normalde 350 kişilik, ancak 700-800 kişi okuyor. O yüzden birtakım sıkıntılarımız oluyor. Bu yıl bana çok destek vermeye başladılar. Sınıf başkanlığında oy aldım. Sınıf başkanlığını kazandım. Sınıf temsilciliğine aday oldum, orayı da kazandım. Okul temsilciliğine de aday oldum. İnşallah kazanacağım" diye konuştu.
"Gelecekte milletvekili olacağım"
Sınıf başkanlığının ardından sınıf temsilciliğine de seçilen Tolga Karaman, okul başkanlığı seçimlerinden de galip gelmeyi hedefliyor. Gelecekte de milletvekili olmak istediğini ifade eden Karaman, seçim vaatlerini de şöyle sıraladı:
"Dün sınıf başkanı oldum, eğer okul başkanlığı seçimini de kazanırsam gelecekte milletvekili olacağım. Ben derslerime çok çalışıyorum. İyi bir meslek sahibi olacağıma inanıyorum. Bahçeye oturma bankları getirteceğim. Amasra’dan başlayıp Safranbolu, Yenice’de tarihi yerlere geziler yapmayı düşünüyorum. Orman Bölge Müdürlüğü ile irtibata geçerek okul bahçesini daha çok çiçeklendirmeyi düşünüyorum. Öğretmenlerimizle birlikte Doğu’da bir okul ile irtibata geçerek kardeş okul projesini hayata geçireceğim. Doğu’daki arkadaşlarıma giyim ve kırtasiye yardımında bulunacağım. 19 aday çıkmış ama bazılar pek aday olmak istememiş. Şu an 10-15 aday var. Bu problemleri benim sadece elimden gelmeyen problemler, idaremizle birlikte hareket edeceğiz. Eğer ben seçilemezsem ki seçilip ya da seçilmemem önemli değil. Önemli olan yarışmaktır. Diğer arkadaşlarımdan seçilen olursa onlara yardım edeceğime söz veriyorum."
Babası da dernek başkanı
Karabük’ün Safranbolu ve Yenice ilçesinin yanı sıra Bartın’ın Amasra ilçesine de gezi sözü veren 12 yaşındaki başkan adayının babası Yaşar Karaman da Yenice Köyleri Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı olarak görev yapıyor. Yaşar Karaman, "Oğlumun konuşmalarını duyunca kendisiyle bir kez daha gurur duydum. Zaten oğlum küçüklüğünden beri toplumsal olaylara duyarlı bir kişidir. Arkadaşları da onu teşvik ettiler. Biz de onu desteklemek için her türlü gayreti göstereceğiz" diye konuştu.
27 Ekim 2016 günü yapılacak olan okul başkanlığı seçimi için 15 aday yarışıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.