Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okullarda ilk ders: ’15 Temmuz darbe girişimi’

Sivas Valisi Davut Gül, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının açılışında yaptığı konuşmada parayı nereye yatıracağını, hangi sendikaya üye olacağını bilmeyen idareci ve öğretmenlere öğrencileri teslim etmeyeceklerini söyledi.Sivas’ta...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas Valisi Davut Gül, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının açılışında yaptığı konuşmada parayı nereye yatıracağını, hangi sendikaya üye olacağını bilmeyen idareci ve öğretmenlere öğrencileri teslim etmeyeceklerini söyledi.
Sivas’ta 2016- 2017 eğitim ve öğretim yılı açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. İlköğretim haftası etkinliği kutlama programı kapsamında Sivas’ın Yıldızeli ilçesi Kavak Köyü’ne hayırsever Zeki Şahin tarafından yaptırılan ortaokulun açılışı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Gül, "15 Temmuz’da polisimiz ve kendini bu topraklara ait askerimiz çok katkılar sundu. Canıyla, malıyla fedakarlıkta bulundu. Sivil şehitlerimiz var, asker şehitlerimiz ve polis şehitlerimiz var. Hepsinin ortak mücadelesiyle bu toprakla işgalden kurtuldu. Okullarımızı eğitim ve öğretime hazırladık. Onarımlarını yaptık. Bunlar çok önemli ama en önemli hazırlık içimize sinen terör örgütüne mensup öğretmenleri ayıklamaya başladık. Bu FETÖ ile başladı, PKK ile devam ediyor. Varsa diğer terör örgütleriyle devam edecek. Bir şekilde FETÖ ve benzeri örgütlere bulaşan öğretmen ve kamu personelinin kamu da barınma imkanı yok." dedi.
"Sendikaya az üye de olsa idarecilerle yollarımızı ayıracağız"
15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından terör örgütü mensubu öğretmenlerin meslekten ihraç edildiğini anımsatan Vali Gül, "Belli kriterler konuldu. Şu kadar gün sendikalı olanı devlet meslekten ihraç etti. Daha az sendikalı olan, atılmayan öğretmenler var. Bunlar içerisinde idareci olanlar ile yollarımızı ayırıyoruz, ayıracağız. Kimse şöyle bir şey demesin ’Efendim ben hiç bir şey yapmadım sadece 4 ay sendikalıydım, ya da Bank Asya’da şu kadar param vardı. ’Kimse kusura bakmasın bir idareci nereye parayı yatıracağını bilemiyorsa 4 ay, 8 ay, 10 ay sendika da bulunup, nerede olduğunu bilemiyorsa bizim okulları ve çocukları buna teslim etme lüksümüz yok. ’Bu adam çok iyi adam’ kusura bakmayın biz öyle tanımıyoruz. Bizim kağıt üzerinde gördüğümüz adam idarecilik yapamayacak adam, kağıt üzerinde gördüğümüz adam öğrencilerim teslim edilmemesi gereken adam. Dolayısıyla sizin tanıdığınız, ya da bir başkasının tanıdığı kendi açısından önemlidir ama biz fotoğrafın geneline bakıyoruz. İçiniz rahat olsun öğrencileri teslim ettiğiniz öğretmen bundan sonra pırıl pırıl öğretmenler olacaktır." diye konuştu.
Konuşmaların ardından 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Edilen duanın ardından yeni yapılan Yıldızeli ilçesi Kavak Köyüne hayırsever Zeki Şahin tarafından yaptırılan Kavak Zeki-Seyfi Şahin Ortaokulun açılış kurdelesi kesilerek, sınıflar gezildi.
Öğrencilere 15 Temmuz darbe girişimini anlatan kitaplar dağıtılarak ilk ders olarak öğrencilere okutuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.