Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okulda Bilim Fuarı Heyecanı

Adana’da Kabasakal Ortaokulu’nda "Eğitimde İşbirliği" projesi kapsamında açılan Tübitak Bilim Fuarı’nda öğrenciler birbirinden ilginç projelerini tanıttı.Kabasakal Ortakokulu öğrencileri "Eğitimde İşbirliği" projesi kapsamında...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da Kabasakal Ortaokulu’nda "Eğitimde İşbirliği" projesi kapsamında açılan Tübitak Bilim Fuarı’nda öğrenciler birbirinden ilginç projelerini tanıttı.
Kabasakal Ortakokulu öğrencileri "Eğitimde İşbirliği" projesi kapsamında yıl boyunca hazırlanıp onlarca proje hazırladı. Kabasakal Ortaokulu Müdürü Yılmaz Perçin, öğrencilere bu hazırladıkları projelerini okul bahçesinde düzenlenen "Tübitak Bilim Fuarı"nda sergileme imkanı sağladı.
Fuarın açılışı öncesi okul bahçesinde öğrenciler açılışa katılanlara "Zeybek" gösterisi sundu. Gösteri sonrası Adana’da 7 okul arasında yapılan step yarışmasında ikinci olan Kabasakal Ortaokulu öğrencilerine ödülleri verildi. Öğrencileri madalya ve kupalarını Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül’ün eşi Aysun Gül tarafından verildi.
Proje sorumlusu Neşe Balcı yaptığı konuşmada, 24 fen, 16 matematik, 6 Türkçe, 3 sosyal bilgiler, 4 din kültürü ve ahlak bilgisi ve 2 İngilizce olmak üzere 55 projenin öğrenciler tarafından hazırlandığını belirterek, "Projenin amacı genç beyinlerin neler yapabileceğini görmek ve onların yeteneklerinin hangi yönde olduğunu değerlendirmekti. Sene boyunca öğrenciler bunun için çok çalışarak 55 proje ortaya koydu. Bugün ortaya çıkan tabloda amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum" dedi.
Konuşmanın ardından Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Neşe Balcı’ya plaket verdi. Daha sonra fuarın açılışı yapıldı.
Açılış, Adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Baran, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Kabasakal Ortakokulu Müdürü Yılmaz Perçin ve öğretmenler tarafından gerçekleştirildi.
Açılışın ardından davetliler öğrencilerin yaptığı projeleri tek tek gezdi. Öğrenciler projenin ne olduğunu ve amaçlarını misafirlere anlattı. Okuldaki en çok dikkat çeken proje ise velilerin sıkma projesi oldu. Projenin adına "Yöresel lezzetimiz" ismini veren veliler okul bahçesinde sıkma yaparak bir pano hazırlayıp burada hamburgerin üzerini çarpı işaretiyle işaretleyip sıkma yenmesi gerektiğine dikkat çekti.
Öğrencilerin kimi Anıtkabir, kimi deterjan karışımından alev çıkartan, kimi doğal ve market yoğurdunun farkını anlatan kiminin ise otomatik olarak çiçek sulama projesi hazırladığı görüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.