Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okul Bahçesinde Organik Tarım

Muğla’nın Ortaca ilçesinde, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri, okul bahçesinin bir bölümüne çeşitli sebze ve meyve tohumları ekerek, organik tarımla elde ettikleri ürünlerle besleniyor.Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla’nın Ortaca ilçesinde, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri, okul bahçesinin bir bölümüne çeşitli sebze ve meyve tohumları ekerek, organik tarımla elde ettikleri ürünlerle besleniyor.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ’Beslenme Dostu Okul’ projesi kapsamında Ortaca Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri, okul bahçesinde organik tarım yaparak elde ettikleri ürünlerle besleniyor. Öğrenciler, yaklaşık 60 çeşit ürünün yetiştiği organik bahçeden topladıkları mısır, fasulye, bamya, kabak, patlıcan, karpuz, kavun ve şeftali gibi ürünleri sofralarına taşıyor.
Organik ürünler üreterek, mutfaklarında kullandıklarının altını çizen Okul Müdürü Filiz Bardakçı Öztürk, "Kışa hazırlık yapmaya başladık. Salçamız, kuru baklagillerimiz, taze fasulyelerimiz, dolmalık biberlerimiz derin dondurucuda şoklanmış durumda, Domates, biber ile başlamıştık bu işe, şuanda meyve çeşitlerimizi de arttırdık. Bahçemizde her türlü meyve ve sebzemiz bulunmakta’’ diye konuştu.
Çocukların kendi ürettikleri organik ürünleri yemesinin önemine değinen Öztürk, "Sabahları bahçeden domatesi, biberi toplayıp yiyorlar. Onların bu mutluluğunu görmek çok güzel, yemeyen çocukların iştahı açıldı. Farklı sebzeleri tatmayı denediler. Bu dönemlerde ayrım yapan, seçim yapan çocuk çok oluyor. Bu çocuklarımız artık her türlü meyve ve sebzeyi yer hale geldi’’ ifadelerini kullandı.
Öztürk, kendi ürettikleri patlıcan ve fasulyeyi önümüzdeki dönem satarak, okul bütçesine katkı sağlayacaklarını da sözlerine ekledi. Çocuklara sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığını kazandırabilmek için çalıştıklarını vurgulayan ‘Beslenme Dostu Okul’ proje koordinatörü Perihan Karataş ise, şöyle konuştu:
"Proje kapsamında 3 yıldır çalışıyoruz. Yavaş yavaş başladığımız bu uygulama bahçesini daha büyük çaplı hale getirdik. Çocukların bitkilerin yetişme aşamasını gözlemlemelerini sağladık. Tamamen organik olan sebze ve meyveleri kendi bahçelerinden tükettiler"
Öğrenci velisi Durgul Tüzün de çocuğunun daha önce yemediği biber, şeftali ve domates gibi ürünleri bahçede kendi üretmeye başladıktan sonra yemeye başladığını ifade etti.
Torununun, arkadaşlarıyla kendi bahçelerinde yetiştirdikleri doğal ürünler sayesinde çok güzel kahvaltı yaptığını belirten Kamil Çetin ise bu kahvaltıyı evde yaptıramadıklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.