Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oğuz Gündoğdu Deprem Parkı açıldı

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesinin içerisinde Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu, çocuk parkı ve eğitim alanı bulunan Oğuz Gündoğdu Deprem Parkı hizmete açıldı.Barbaros...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesinin içerisinde Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu, çocuk parkı ve eğitim alanı bulunan Oğuz Gündoğdu Deprem Parkı hizmete açıldı.
Barbaros Mahallesi Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu yanındaki alanda düzenlenen Oğuz Gündoğdu Deprem Parkı’nın açılışına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Telat Akköse ve Gülferah Güral, Süleymanpaşa Belediye Meclis üyeleri ve parka ismi verilen bilim adamı Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ile çok sayıda Süleymanpaşalı katıldı.
"Çocuklarımız burada hem deprem eğitimi görsünler hem de vakit geçirsinler"
Açılışın ardından konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, parkın yanında bulunan deprem istasyonunun geçen sene düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "Bu park Süleymanpaşa Belediyesine ait. Biz buraya bir deprem parkı yapacağımızı ve sevgili hocamızın adını da bu parka vereceğimizi ifade etmiştik. Bir yıl sonra çok güzel bir coğrafyada, çok güzel bir noktada, Barbaros’un tepelerinde, denize hakim Oğuz Gündoğdu Deprem Parkı’nı bugün açıyoruz. Bu park sadece bir rekreasyon alanı olarak algılanmamalı. Bizim arzumuz şu, öğrencilerimiz okullardan gelsinler. Aşağıda amfi tiyatro tarzında oturma yerlerimiz var. Hem burada deprem eğitimini görsünler, hem de vakit geçirsinler. Deprem bizim elimizde olmayan bir doğa vakası. Ama buna karşı önlemleri almak da aklın ve bilimin ışığında davranarak mümkün diye düşünüyoruz. Çocuklarımız da burada bu eğitimi alsın istiyoruz" dedi.
"Hayat kurtarmada zaman önemliyse buna katkı verecek bir proje"
Sözlerine başka bir projeden bahsederek devam eden Başkan Eşkinat, "Süleymanpaşa Belediyesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde her sene yapılan ve yerel yönetimler alanında bilgi işlem dalında finale kalan bir projesi de var. Akıllı kentler alanında. Bu arttırılmış gerçeklikle bir deprem anında enkazın önünde bir tabletten uyduya bağlanarak bu binanın yıkılmamış halini görme imkanını bize veriyor. İçinde kimin yaşadığını, kaç kişinin olduğunu, yatak odalarının nerede olduğunu, tesisatının nerelerden geçtiğini görme imkanı sağlıyor. Yani hayat kurtarmada bir parça zaman önemliyse ki çok önemli olduğunu biliyoruz buna katkı verecek bir proje" ifadelerini kullandı.
"Adıma bir park açılması büyük bir sürpriz oldu benim için"
Başkan Eşkinat’ın ardından söz alan ve deprem parkına ismi verilen Oğuz Gündoğdu ise yaptığı kısa konuşmada, "Geçen sene bugün yaptığınız konuşmada hiç bir şey söyleyemedim. Adıma bir park açılması büyük bir sürpriz oldu benim için ama şimdi de çok memnun oldum. Gerçekten çok emek verilmiş buraya, çok güzel bir hale gelmiş. Söylediğiniz eğitimlerde biz size her zaman yardımcı olacak pozisyona sahibiz. Ben çok teşekkür ederim beni çok onurlandırdınız. Sağ olun var olun" ifadelerine yer verdi.
Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ise Başkan Eşkinat’ı tebrik ederek, "17 Ağustos, her yıl o günleri anarak, bizim için ne yaptıklarımızı ve neleri yapmadıklarımızı kontrol ettiğimiz önemli bir gün. Bu anlamlı günde, anlamlı bir parkın hizmete açılması bizim için önem arz ediyor. Kısa zaman içerisinde bu istasyonla birlikte sadece park değil bir eğitim alanı da hazırlamış olması nedeniyle Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ı da ayrıca tebrik ediyorum. Bu parkın hem hizmet açısından hem de eğitim açısından gerekli neticeye ulaşmasını temenni ediyor, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.