Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenlerinden engelli öğrenciye ’akü’ takviyesi

Şanlıurfa’nın Virinşehir ilçesinde yaşayan ve yaklaşık 6 ay önce tekerlekli sandalyesinin aküsü biten Merve Ender’e öğretmenleri sahip çıktı.Viranşehir ilçesinde Sakarya İlkokulu 4. sınıfta okuyan Merve Ender’in yaklaşık 6 ay...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa’nın Virinşehir ilçesinde yaşayan ve yaklaşık 6 ay önce tekerlekli sandalyesinin aküsü biten Merve Ender’e öğretmenleri sahip çıktı.
Viranşehir ilçesinde Sakarya İlkokulu 4. sınıfta okuyan Merve Ender’in yaklaşık 6 ay önce yıllardır kullandığı tekerlekli sandalyesinin aküsü bitti. Yaklaşık 6 aydır annesinin sırtında okula gidip gelen bedensel engelli Merve Ender’e öğretmenleri sahip çıktı.
24 Kasım hediyesi
Sakarya İlkokulu İdaresi, öğretmen ve öğrencileri kendi aralarında biriktirdikleri parayla yeni bir akü alarak, Merve Ender’e hediye etti. Merve’nin annesi ise maddi imkansızlıklar nedeniyle akülerini aylardır değiştiremediklerini belirtti. Kızına akü almak için "Engelleri kaldıralım" sloganıyla kampanya başlatan öğretmenlere teşekkür eden anne, "Maddi imkansızlıklardan dolayı aracının akülerini değiştiremiyorduk. Bu durumu fark eden okul idaresi, öğretmenleri ve öğrenciler, bu durumumuza kayıtsız kalmadı. Kendi aralarında topladığı parayla, 24 Kasım Öğretmenler Gününde kızımı mutlu ettiler" diyerek teşekkür etti. Merve Ender ise artık okula eskisi gibi annesinin sırtında gitmeyeceğini belirterek, öğretmenlerine teşekkür etti.
Öğretmenler ise kendileri için en güzel hediyenin Merve’nin mutluluğu olduğunu kaydetti.
Öte yandan Merve Ender, geçtiğimiz günlerde eğitim gördüğü okulda gösterdiği başarıdan dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş tarafından dizüstü bilgisayarla ödüllendirilmişti. Ödül Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna tarafından takdim edilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.