Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenlere en güzel hediye

İzmirli öğretmenlere en güzel Öğretmenler Günü hediyesi, 16 yaşındaki görme engelli İzlem Kaşgır’dan geldi. Kaşgır, öğrenci değişim programı kapsamında ABD’ye gitmeden önce öğretmenlere piyano resitali düzenledi.Müzik için...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmirli öğretmenlere en güzel Öğretmenler Günü hediyesi, 16 yaşındaki görme engelli İzlem Kaşgır’dan geldi. Kaşgır, öğrenci değişim programı kapsamında ABD’ye gitmeden önce öğretmenlere piyano resitali düzenledi.
Müzik için “Huzur kaynağım” diyen 16 yaşındaki görme engelli İzlem Kaşgır, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde öğretmenlere en güzel hediyeyi verdi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte sahneye çıkarak piyano resitali veren Kaşgır, “Fikrimin İnce Gülü” bestesini çaldı. Salonda duygusal anlar yaşanırken, sahnede kısa bir konuşma yapan Kaşgır, “Besteyi; Mustafa Kemal Atatürk, 15 Temmuz şehitlerimiz, beni bugüne kadar getiren güzel öğretmenlerim ve tüm Türkiye’deki öğretmenlere hediye ediyorum" dedi. Resitalin sonunda İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Kaşgır’a hediye takdim etti.
Oyuncak piyanolarla başladı
Urla Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi 9. sınıf öğrencisi İzlem Kaşgır, küçük yaşlarda oyuncak piyanolarla müziğe başladığını belirterek, “Müziğe ilgim olunca piyano kursuna gittim. Öğretmenim kulaktan çaldığımı fark etti. Ben kulaktan çaldığımı bilmiyordum. Küçüklüğümden beri piyano çalıyorum. Öğrenci değişim programı kapsamında bu akşam ABD’ye gideceğim ve iki günlük bir kampa gireceğim. Gitmeden önce öğretmenlerimize böyle bir hediye vermek istedim" diye konuştu. Kaşgır’ın, öykü yarışmalarında Türkiye ve İzmir birincilikleri de bulunuyor.
"Eğitim maskesi ile kendini örten terör örgütü ile savaştık"
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de şunları söyledi:
"Öğretmenler aydınlanmış kişilerin mimarıdır. 50 bin öğretmenimiz ile her sabah 700 bin öğrencimize kapılarımızı açıyoruz. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin sağ salim evlerine ulaşması için fedakarlık yapıyorlar. 15 Temmuz sürecinde gördük ki; eğitim maskesi ile kendini örten terör örgütü ile savaştık. Bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurken yanlış harf öğretenin de ’yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım’ diyerek karşısında dururuz. Şuan inanınız ki; dünyadaki hiçbir fetih, kaderin sırrına vakıf olanlar için sınıf kapısını açmak kadar şerefli değildir. Hizmetinde oldukları vazifenin ulviyetine inanana öğretmenlerimiz, sınıf kapılarını açarken aydınlık getiren bir kapı açtıklarını hissettirdiler."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.