Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenden Timsahlı Sergi

Tokat’ta Biyoloji Öğretmeni Aysun Özer, yaklaşık 20 yılda topladığı 50’ye yakın hayvan türünden örneklerin bulunduğu materyal çalışmasını ilk defa evindeki köşesinden çıkartarak okul bahçesinde sergiledi.Tokat Güzel Sanatlar Lisesinde...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğretmenden Timsahlı Sergi
Tokat’ta Biyoloji Öğretmeni Aysun Özer, yaklaşık 20 yılda topladığı 50’ye yakın hayvan türünden örneklerin bulunduğu materyal çalışmasını ilk defa evindeki köşesinden çıkartarak okul bahçesinde sergiledi.
Tokat Güzel Sanatlar Lisesinde Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile yürütülen proje kapsamında 30 adet proje sergilendi. TÜBİTAK bilim sanatları sergisinde öğrencilerin hazırladığı projelerin yanı sıra Biyoloji Öğretmeni Aysun Özer’in 20 yıllık biyolojik materyal sergisi dikkat çekti. Biyoloji dersinde öğrencilerine ’hayvanlar alemi’ konusunda görsel teşkil etmesi amacıyla telef olan bazı hayvanları toplamaya başlayan Özer, yaklaşık 20 yılda 50 tür hayvan toplayarak alkol çözeltisi ile dolu kavanoz içerisine koydu. Telef olan hayvanların çürümesi engellenerek yapılan çalışmayı evinde oluşturduğu köşesinden ilk defa sergi için çıkaran Özer, TÜBİTAK fuarında sergiledi. Sergide Almanya’da bulunan bir arkadaşının gönderdiği timsah kafası ile kuzu ceninleri, yılanlar, tarantula, kaplumbağalar dikkat çekti.
Öğrencilerin bu sergi sayesinde yakından göremediği bir çok canlı çeşidini görme imkanına sahip olduğunu ifade eden Özer, “Kelebek, yılan, böcekler birçok tür bulunmakta. Bunları alkol çözeltisinde saklıyorum. Hiç bozulmadan kalabiliyor. Kirpi, vatoz balığı gibi çok değişik yerlerden alınmış örnekler mevcut. Bunların içinde yurt dışından temin ettiklerim var. Kendi bulduklarım ve bilenler getiriyor. Genelde çok değişik olan türler yurt dışından. Öldürmüyorum, genelde ölü topluyorum" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.