Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenmenin yaşı yok

Kütahya’nın Fatih Mahallesi Muhtarı Nurcan Duygu, 59 yaşındaki bir kadına okuma-yazma öğretti.Mahalle sakini 4 çocuk ve 5 torun sahibi Leyla Özkan, okuma yazma kursuna katılmak için Muhtar Nurcan Duygu’nun kapısını çaldı. Üniversite...

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2017 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2017 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrenmenin yaşı yok

Kütahya’nın Fatih Mahallesi Muhtarı Nurcan Duygu, 59 yaşındaki bir kadına okuma-yazma öğretti.

Mahalle sakini 4 çocuk ve 5 torun sahibi Leyla Özkan, okuma yazma kursuna katılmak için Muhtar Nurcan Duygu’nun kapısını çaldı. Üniversite mezunu olan Muhtar Duygu, Özkan’a muhtarlık binasında kendisine okuma-yazma öğretebileceğini söyledi.Bunun üzerine Özkan, 3 ay gibi kısa bir sürede okumayı ve yazmayı öğrendi.

Hayatı boyunca hiç okula gitmediğini belirten Leyla Özkan, "Şimdiye kadar sürekli okuma yazma öğrenmek istedim ancak nasip olmamıştı. Muhtar hanım 3 ay gibi kısa bir sürede bana okuma yazmayı öğrettim. Artık, gazete okuyabiliyor ve mesaj çekebiliyorum.Amacım okumaya yazmamı daha da ilerletmek" dedi.

Fatih Mahallesi Muhtarı Nurcan Duygu da, Leyla Özkan’a 3 ay boyunca muhtarlık binasında hafta içi her gün 3 saat okuma yazma dersleri verdiğini dile getirdi. Duygu, "Leyla hanım gerçekten azimli bir insan. 59 yaşında olmasına rağmen kısa bir sürede okuma ve yazmayı öğrendi.Okumanın yaşının olmadığı bir kez daha ispatlandı.Kendisini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Leyla Özkan, bu hafta sonu yapılacak sınavla ’okuma-yazma diploması’na kavuşacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.