Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciye dayak velileri isyan ettirdi

İSTANBUL (İHA) – İstanbul Ümraniye’de bir ilkokulda öğrencilerinin tahtaya yazı yazamamasına sinirlenerek çocukları döven öğretmene veliler isyan etti. Dayak görüntülerini gören veliler durumu protesto etmek için okula koştu.Ümraniye’de...

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İSTANBUL (İHA) – İstanbul Ümraniye’de bir ilkokulda öğrencilerinin tahtaya yazı yazamamasına sinirlenerek çocukları döven öğretmene veliler isyan etti. Dayak görüntülerini gören veliler durumu protesto etmek için okula koştu.
Ümraniye’de bir ilk okulda meydana gelen olayda iddiaya göre, T.K. isimli öğretmen öğrencilerinden tahtaya yazı yazmalarını istedi. Tahtaya çıkan öğrenciler yazmakta zorlanınca öğretmen T.K. sinirlenip öğrencilerine hakaret ederek tokat attı. Bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından öğrencilerin velileri okula akın etti. Durumu protesto eden veliler, T.K. isimli öğretmenin görevden uzaklaştırılmasını istedi. Görüntülerde öğretmenin tokat attığı 1’inci sınıf öğrencisi B.G., öğretmenin kendilerine hakaret ederek tokat attığını söyleyerek, "Öğretmen bize küfür etti, dövdü. Tokat atıyor, küfür ediyor. Aynı kitaptaki gibi yapıyorum ama yine de kızıyor" dedi.
"Anne bana vurdu, başımı yere çarptım"
B.G.’nin annesi Feride G. ise şikayetçi olduğunu ve öğretmenin okuldan uzaklaştırılmasını istediğini belirterek, "Ben şikayetçiyim, benim çocuğuma neden vuruyor? O öğretmen okuldan gitsin. Ben istemiyorum o öğretmeni. Benim çocuğuma da vurdu. Her gün benim çocuğuma vuruyor. Çoğum dedi ki, ’Anne bana vurdu, başımı yere çarptım.’ Küfrediyor, kulağını çekiyor. Ben o öğretmeni istemiyorum" diye konuştu.
Dayak görüntülerini izleyen veliler isyan etti
Öğretmenin çocuklara tokat attığı görüntüsünün ortaya çıkmasının ardından okula koşan veliler, duruma isyan etti. Okula gelen bir veli, "Çocuk ’K’ harfini yapıyor. Yapamadığı için tokat atıyor çocuğa. Çocuk altına işiyor. Kafasına vuruyor, hakaret ediyor" şeklinde konuştu. Başka bir veli ise, "Böyle bir öğretmen bu okulda olamaz. O ortamda bulunmasına bile çok karşıyım. Çocuğa nasıl hakaret eder. Kesinlikle onaylamıyorum. Gördük koşa koşa geldik. Olamaz böyle bir şey" ifadelerini kullandı.
Duruma isyan eden başka bir veli ise, "Ben özellikle çocukların yapamadıkları şeyler için cezalandırılmasına karşıyım. Hakaret edilmesine karşıyım. Videoda zaten var. Çocuklara hakaret ediyor. Bu tarz yaklaşımları var. Biz bunlara karşıyız. Çocuktur, bir hata yapmıştır. Ceza verirsin ama bu cezayı eğitim çerçevesinde verirsin ama yapamadığı bir şey yüzünden çocuğa vuruyor. Çocuğa harfi yap diyor. Çocuk yapamıyor ve çocuğa hakaret ediyor. Bu çocuklar el kadar çocuklar" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.