Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilerin farkındalığına sanatsal katkı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), farklı bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor. ULUTEK Teknopark ve BUÜ Kariyer Geliştirme Merkezi işbirliğinde düzenlenen ‘Sanatla Farkındalık Geliştirme Atölyesi’ ile öğrencilerin içerisinde bulundukları yaşama farklı bir gözle bakmaları amaçlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2019 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2019 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrencilerin farkındalığına sanatsal katkı

BUÜ Kariyer Geliştirme Merkezi ve ULUTEK Teknopark ortaklığında düzenlenen program 60 öğrenci ile sınırlı tutuldu. Dört farklı oturum halinde tamamlanacak eğitimlerin ilki Eğitimci-Yazar Hakan Akdoğan tarafından verildi. Programa öğrencilerin yanı sıra akademisyenler de ilgi gösterdi.

SANATIN DERDİ KÖTÜLÜĞÜ ANLATIP İYİLİĞE DİKKATİ ÇEKMEKTİR

ULUTEK Teknopark ev sahipliğinde düzenlenen programın açılış kısmında konuşan Eğitimci-Yazar Hakan Akdoğan, mutluluğun göreceli olduğunu vurguladı. Yaş, ortam ve imkanlar doğrultusunda mutluluk denen kavramın değişiklik göstereceğinin altını çizen Hakan Akdoğan; “İyilik ve kötülük kavramı da tıpkı mutluluk gibi ortamlara ve koşullara göre değişiklik gösterebilir. Dünyanın yüzde 35’i cehalet sendromundan muzdarip olarak yaşıyor. Kötülüğün doğuştan veya sonradan geldiğinin hiçbir önemi yok. Önemli olan bizim seçimlerimizdir. Sanatın temel derdi kötülüğü anlatmaktır. Güzel şeylerin anlatılacak bir tarafı yoktur. Kötü şeyleri ön plana çıkarmaktır. Kötülüğe dikkat çekerek, iyi ve güzel şeylere işaret etmektir. Sanatın temel işlevi iyiyi anlatmak için kötüye vurgu yapmaktır” diye konuştu.

PROGRAMLAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Programı düzenlenen BUÜ Kariyer Merkezi Dr. Öğretim Görevlisi Memet Zencirkıran, merkez olarak çok sayıda programa imza attıklarını, fakat ilk kez kişisel gelişim alanında böylesine bir etkinliği düzenlediklerini vurguladı. Öğrencilerin talepleri ve iş dünyasının beklentileri doğrultusunda eğitimlere ve programlara aralık vermeden devam edeceklerini aktaran Zencirkıran, ULUTEK Teknopark’a işbirlikleri ve ev sahipliklerinden dolayı teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.