Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilere ’Braille Alfabe’ kursu

Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerine yönelik görme engelli braille alfabesi kursu açıldı.Sosyal Hizmet Bölümü’nden mezun olarak iş hayatına başlayacak olan...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrencilere ’Braille Alfabe’ kursu

Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerine yönelik görme engelli braille alfabesi kursu açıldı.

Sosyal Hizmet Bölümü’nden mezun olarak iş hayatına başlayacak olan öğrencilerin gelecekte bulundukları alanlarda görme engelli bireylerle daha sağlıklı iletişim kurmaları ve engelli kişilerin sosyal hayata daha etkin katılımlarını sağlamaları amacıyla açılan kursa ilgi yoğun oldu.

Sivas Belediyesi Engelliler Kültür Merkezi’nde düzenlenen kursun açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nevzat Öztürk ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Programda konuşan Prof. Dr. Recep Toparlı, engellilere yönelik sürdürülen faaliyetler hakkında bilgi vererek, "Belediye başkanımıza bu alanı bize tahsis ettiği için çok teşekkür ediyorum. Engelli bireylere yönelik kurslarımız ve faaliyetlerimiz sürekli devam ediyor. Önemli olan engellerin kalpte olmaması, diğer türlü engeller bir şekilde aşılır." dedi.

Sivas’taki kurumlar arası iş birliğinin üst düzeyde olduğunu aktaran Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise, "Hepimiz dünyaya imtihan için geldik. Engelliler toplamda en çok ilgilenmemiz gereken kişilerdir. Yarın biz de engelli olabiliriz diye düşünmeliyiz. Yarın okullarınızdan mezun olup gittiğinizde sizler de engellilerimize faydalı olacaksınız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından eğitmenler Selman Devecioğlu ve Hayri Yılmaz tarafından braille alfabesi kursunun ilk dersi verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.