Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilerden turistlere ’gül’lü karşılama

İSTANBUL (İHA) – İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından teröre tepki göstermek isteyen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İletişim Kulübü öğrencileri, patlamanın meydana geldiği yerde turistleri...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İSTANBUL (İHA) – İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından teröre tepki göstermek isteyen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İletişim Kulübü öğrencileri, patlamanın meydana geldiği yerde turistleri güllerle karşıladı.
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İletişim Kulübü öğrencileri, 28 Haziran’da Atatürk Havalimanı’nda yaşanan saldırıyı kınamak ve teröre karşı uluslararası bir tepki göstermek amacıyla, patlamanın meydana geldiği yerde anlamlı bir etkiliğe imza attı. Sabah saatlerinde Dış Hatlar Geliş Terminaline gelen öğrenciler, turistleri güllerle karşıladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy da öğrencilerle birlikte gelen turistlere Türkçe ve İngilizce "İstanbul’a Hoş geldiniz" diyerek gül takdim etti.
"Batılı yöneticileri batılı halka şikayet ediyoruz"
Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin eleştirilerini sıralayan Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy, "İstanbul’da cereyan eden menfur terörist saldırıyı kınıyoruz. Terörizm bir insanlık suçudur. Terörle hiçbir toplumun hak ve hukuku korunamaz. Bugünkü terörizm mevcut dünya düzeninin ürettiği bir problemdir. Bu problem her ne kadar da Ortadoğu’da yaygınlaşsa da ben inanıyorum ki gelecekte bütün dünya bununla etkilenmektedir. Onun için burada turistleri karşılıyoruz. Onlara ’ülkemize hoş geldiniz’ diyoruz ve onlar yoluyla da Batılı yöneticileri Batılı halka şikayet ediyoruz. Diyoruz ki; sizi temsil eden yöneticiler uluslararası ilişkilerde çifte standart uyguluyor. Bir tarafta demokrasi ve insan haklarından bahsediyorlar, başka taraftan da terörizmi destekliyorlar" şeklinde konuştu.
Ortadoğu’ya ’terör’ çağrısı
Ortadoğu halklarına teröre karşı birlik olma çağrısı yapan Prof. Dr. Arif Ersoy, "Bütün Ortadoğu halklarına hitap ediyorum; gelin birleşelim, teröre karşı ortak cephe oluşturalım. Şunu ilan ediyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti ırkçı bir devlet değildir. Osmanlı Devleti ırkçı bir devlet değildir. Biz bu coğrafyada hiç ırk farkı gözetmeden bir arada barış içerisinde yaşadık. Bu coğrafyada yaşayan insanlar hangi dili konuşursa konuşsun kardeştir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.