Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilerden Şırnak’taki Asker Ve Polise Moral Mektubu

Tokat’ta ilkokul öğrencileri Şırnak’ta terörle mücadele eden asker ve polislere moral vermek için resim çizdi, mektup yazdı.TOKİ İlkokulu öğrencilerinden bazıları terörle mücadele eden asker ve polisler için duygularını kağıda dökerken...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrencilerden Şırnak’taki Asker Ve Polise Moral Mektubu
Tokat’ta ilkokul öğrencileri Şırnak’ta terörle mücadele eden asker ve polislere moral vermek için resim çizdi, mektup yazdı.
TOKİ İlkokulu öğrencilerinden bazıları terörle mücadele eden asker ve polisler için duygularını kağıda dökerken bazı öğrenciler de resim çizerek anlatmaya çalıştı. Öğrenciler tarafından yazılan mektuplar ve çizilen resimler öğretmenleri tarafından toplanarak Şırnak’a gönderilmek üzere zarfa konuldu.
Mektupları göndermek üzere öğrencilerle birlikte postaneye gelen Okul Müdür Yardımcısı Bünyamin Gürbüz, okul olarak terörle mücadele eden polis ve askere moral desteği vermek için öğrencilerin duygularını kaleme aldığını söyledi. Öğrencilerin samimi ve sıcak duygularını mektuplarında ifade ettiğini, resimleri ise izledikleri haberlerden etkilenerek çizdiğini ifade eden Gürbüz, "Her bir öğrencimizin şiirinde mektubunda buram buram samimiyet ve sıcaklık var. Bu güzellikleri asker ve polislerimizle paylaşmak istedik. Çocuklarımızın mektupları ile moral bulurlar diye umuyoruz" dedi.
"SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ"
TOKİ İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Yağmur Bozdemir ise polis ve askeri seven çocukların onlara gül atarken, sevmeyen çocukların ise taş attığını resmettiğini söyledi. Şehit haberlerini gördüğünde çok üzüldüğünü ifade eden Bozdemir, "Keşke hiçbirisi ölmeseydi. Ama inşallah terör belasından ülkemiz kurtulur" diye konuştu.
Bozdemir, yazdığı mektupta ise şu sözlere yer verdi: "Sevgili polis ve asker amcalarım. Siz yurdumuzu korumak için canınızı tehlikeye atıyorsunuz ve hiç korkmuyorsunuz. Çünkü vatan uğruna savaşıyorsunuz. Kötü niyetliler size taş atıyor. Ben ise bu mektubumla herkese gül atıyorum. Eğer siz ve sizden önceki vatan aşkı ile savaşan yiğitler olmasaydı bizler bu günleri bile göremezdik. Sizler zannetmeyin ki bizler buralarda biçareyiz. Rüzgarın bayraktaki çıkardığı seste, minarede okunan ezanlarda, yatarken dualarımda hep siz aklımdasınız. Çocukları olan amcalarım sizler de hiç üzülmeyin, çocuklarınıza yaşattığınız gurur hiçbir şeyle ölçülemez. Sizlerle gurur duyuyoruz. Kalplerimiz ve dualarımız sizlerle, Allah’a emanet olun."
Öğrenciler daha sonra yazdıkları mektupları Şırnak’a göndermek üzere postaya verdi. Postane görevlisi de öğrencileri örnek davranışından dolayı tebrik ederek posta ücretini kendisi ödedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.