Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilerden Çiftçinin Hayatını Kolaylaştıracak Proje

Adana’da Kurttepe Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, akıllı telefonla tarlaya gitmeden evden sulama imkanı sağlayacak bir sistem geliştirdi.Akıllı telefon, insan hayatına girmesiyle birlikte bir çok yeniliği de beraberinde getirdi....

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2016 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da Kurttepe Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, akıllı telefonla tarlaya gitmeden evden sulama imkanı sağlayacak bir sistem geliştirdi.
Akıllı telefon, insan hayatına girmesiyle birlikte bir çok yeniliği de beraberinde getirdi. Adana’da Kurttepe Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Mehmet Mert Çavuş ile 12. sınıf öğrencisi İsmethan Ayhan da akıllı telefonla yaptıkları projeyle özellikle çiftçilerin hayatını kolaylaştırıyor.
Proje hakkında bilgi veren Ayhan, "Proje ilk başta uzaktan 4 tane cihazı kontrol etme şansı tanıyor bize. Kendi enerjisini üretiyor ve devrede bir sabit hatlı telefon bulunmakta, bu sabit hatlı telefon biz aradığımız zaman 3 kez çalacak ve otomatik olarak devreye girecektir. Kare 1’e bastığımız zaman tarlada bulunan otomatik sulama sistemi devreye girecektir, kare 2’ye bastığımız zaman da klima ya da çamaşır makinesi gibi beyaz eşyalar devreye girecektir. Bizim telefonun çektiği her yerden bunu yapma imkanımız var. Bu projeyi şuanda sadece tarla sulamak için yaptık ama çamaşır makinesi, buzdolabı gibi her türlü ürüne uygulayabiliriz. Mesela eve gelmeden önce klimamız açılsın istiyoruz ya da çiftçi şehir dışına çıktı tarlanın sulanması gerekiyor bu devreye sahipse uzaktan sulama yapabilir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.