Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler, Tercih Edecekleri Liseleri Tanıdı

Bağcılar’da hizmete sunulan 3’üncü Lise Tanıtım Günleri kapsamında açılan stantlarda öğrencilere, özel ve devlet liselerinin eğitim, ulaşım ve sosyal imkanlarıyla ilgili detaylı bilgi verildi. Özellikle TEOG sınavına giren öğrenciler,...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağcılar’da hizmete sunulan 3’üncü Lise Tanıtım Günleri kapsamında açılan stantlarda öğrencilere, özel ve devlet liselerinin eğitim, ulaşım ve sosyal imkanlarıyla ilgili detaylı bilgi verildi. Özellikle TEOG sınavına giren öğrenciler, eğitim yaşamlarıyla ilgili çok önemli bir dönemden geçtiklerini belirterek, Lise Tanıtım Günleri’nin sağlıklı tercih yapmalarında etkili olduğunu ifade etti.
Bağcılar Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği 3’üncü Lise Tanıtım Günleri yoğun ilgi gördü. Bağcılar’da eğitime hizmet veren özel ve devlet liseleri, hizmete sunulan stantlarda TEOG sınavına giren öğrencilere eğitim, derslik, burs, teknik, sosyal ve kültürel imkanlarla ilgili detaylı bilgi verdi.
Kirazlı Metro Otoparkı’ndaki stantlar adeta öğrenci akınına uğradı. Özellikle Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına giren öğrencilerin heyecanı yüzlerinden okundu.
Açılışta konuşan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, öğrencilerin eğitim yaşamını sınavlarda aldıkları puanların yanı sıra yapacakları sağlıklı tercihlerin de etkilediğini söyledi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da ilçede eğitimin gelişmesi amacıyla birçok önemli projeyi hizmete sunduklarını hatırlattı. Çağırıcı, öğrencilerin TEOG sınavı sonrası hayal ettikleri ideallerindeki okullarda eğitim görmesini istediklerini belirterek, "Tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte öğrencilerimizin yanında olacağız" dedi.
Bağcılar’da 6 bine yakın lise çağında öğrencinin eğitim aldığını ifade eden AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de, "Lise Tanıtım Günleri, 104 devlet okulunun hizmet verdiği, 160 bine yakın öğrencinin eğitim aldığı ilçemize yakışan bir hizmet" diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da yol ayrımındaki öğrencilerin rehber öğretmenlerden tercih etmek istedikleri liselerle ilgili önemli bilgiler edindiğini belirtti. Stantlar, konuşmaların ardından kurdele kesilerek hizmete sunuldu. Stantlarda 25’i devlet ve 16’sı da özel olmak üzere toplam 41 lise standı yer aldı.
"EĞİTİM HAYATIMIZI ETKİLEYECEK"
TEOG Sınavı’na giren öğrenciler, okul seçiminde kararsızlık yaşadıklarını, bu yüzden Lise Tanıtım Günleri’nin kendileri için çok faydalı bir hizmet olduğunu ifade etti. Geleceklerine yönelik önemli günler yaşadıklarını vurgulayan öğrenciler, tercih edecekleri okullarla ilgili yeterli bilgiye sahip olmadıklarını söyledi. Öğrenciler, stantlarda rehber öğretmenlerden tercihlerini yönlendirecek bilgiler edindiklerini de anlattı. Stantlarda öğrencilere ayrıca liseleri ayrıntısıyla anlatan broşür ve kitapçıklar da dağıtıldı. Stantları ziyaret eden öğrenciler, liselerin burs ve teknik imkanı, dersliği ile sportif, sosyal ve kültürel tesisleri ile ilgili bilgi aldı. Bazı stantlarda öğrencilerin deneysel çalışmaları, mini konserleri ve yağlı boya çalışmaları dikkat çekti.
"BAŞKAN ÇAĞIRICI SAĞLIK TESTİNDEN GEÇTİ"
Stantları ziyaret eden Kaymakam Çakır, Başkan Çağırıcı, Öztürk ve Yılmaz, rehber öğretmenlerden ve öğrencilerden liselerle ilgili detaylı bilgi aldı. Başer Sağlık Koleji öğrencileri tarafından teknik sağlık cihazları yardımıyla Başkan Çağırıcı’ya Vücut Kompozisyon Analizi yapıldı. Ölçümleri dikkatle inceleyen öğrenciler, Başkan Çağırıcı’nın sağlıklı bir bedene sahip olduğunu ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.