Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler Mehmet Akif’in Şiiriyle Ödüllendirildi

Eskişehir’de 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında il genelinde düzenlenen Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiirinin ezbere ve güzel okuma yarışmasının ödül töreni gerçekleşti.Eskişehir...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında il genelinde düzenlenen Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiirinin ezbere ve güzel okuma yarışmasının ödül töreni gerçekleşti.
Eskişehir Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, çok sayıda protokol ve öğrenci velileri katıldı. Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi öğrencisi Selin Aygül’ün, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiirlerini ezbere okumasıyla başlayan ödül töreni, okunan şiir sonrası büyük alkış aldı.
Ardından konuşma yapan Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, yarışma sürecinden bahsederek, geçen yıl yaptıkları gibi bu yıl da Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale şehitlerine yazmış olduğu şiiri ezbere, anlamını hissederek okuyan öğrencilerin ödüllendirileceği talimatı verildiklerini belirtti. Özen, "Bundan sonraki hızlı başlayan süreçte, 10 gün gibi kısa bir süre içerisinde yüzlerce öğrencimiz Safahat’ın başında zaman geçirerek, Akif’in şiirini, Akif merhumun hatırasını yad edecek şekilde ezberleme çalışmaları yaptı. Biz okullarımızda merhum Mehmet Akif’in şiirlerini ezbere ve anlamını güzel bir şekilde okuyan öğrencilerimizi seçerek, Eskişehir okullarındaki öğrencilerimizi yine bu salonda bir sınava tabi tuttuk. Bu sınav çerçevesinde 116 öğrencimiz Asımın Nesli olma sıfatını taşıdığını ispat ederek Mehmet Akif’in vasiyeti olan ve şehitlerimizi yad eden Çanakkale ruhunu içimizde hissetmemizi sağlayan mısralarını ezbere ve anlamlı okumanın başarısını burada bizlere gösterdiler. Bugün bu öğrencilerimizin ödül töreni için burada toplanmış bulunuyoruz. Sayın valimize desteklerinden, teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“BU TOPRAKLARA KORKU, NEFRET VE AYRILIK TOHUMLARINI EKMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR”
Daha sonra konuşma yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, yarışmada başarılı olan öğrencilere, öğretmen ve ailelere teşekkürlerini iletti. Vali Tuna, “Ümidimiz Asımın neslindedir. Çünkü Asımın Neslini ezberinde vatan, iman ve hak vardır. Asımın Nesli ölürse şehit, kalırsa gazi olacağını ezbere bilen göğsü iman dolu bir nesildir. Asımın Nesli Çanakkale’de bütün vahşetiyle ufacık bir karaya yüklenen bir dönemin ezberini bozan bir nesildir. Eğitimde nasıl bir gençlik hedefliyoruz? Bu sorunun kesin, açık ve net bir cevabı var ‘Asımın Nesli’. Nitekim Mehmet Akif, işte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek derken geleceği işaret etmiştir. Çanakkale’de vatanın namusunu çiğnetmemek için cepheye koşan gençlik nasıl Asımın Nesli ise, milli mücadelede bir gül bahçesine girer gibi kara toprağa giren gençlik de Asımın Neslidir. Şehit olunca ölmeyen bir milletin Asımın Nesli, Çanakkale’de olduğu, milli mücadelede olduğu gibi bugün de terörle mücadelemizde aynı destanı yazıyor. Asımın Nesli yaşadıkça, dağı taşı şüheda gövdesi olan aziz ve temiz vatanımızda kirli elleriyle bizi bölmeye, ayırmaya kalkan hainlerin zerresi dahi yer almayacaktır. Mayasında sevgi, hoşgörü ve özünde insanı yaşatmak olan bu topraklara korku, nefret ve ayrılık tohumlarını ekmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Sevgili çocuklar ezberlediğiniz bu şiir, yüksek edebi değerinin yanı sıra tarihi bir değere sahiptir. Tarihi bir değere sahip olduğu kadar da kimliğimizi, kişiliğimizi, değerlerimizi, önceliklerimizi haksızlıklar karşısındaki dik duruşumuzu kısacası bizi anlatır” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalar sonrası Vali Tuna, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen tarafından ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiiri ezbere ve güzel okuma yarışmasında dereceye giren 30 öğrenciye çeyrek altın taktı. Ardından protokol üyeleri ve öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle tören sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.