Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler Kararlı, Gelecekte Robotlar Güreş Tutacak

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜBİTAK arasında imzalanan Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. 44 projenin yer aldığı fuarda, öğrencilerin Kırkpınar Pehlivanları’nın...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜBİTAK arasında imzalanan Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. 44 projenin yer aldığı fuarda, öğrencilerin Kırkpınar Pehlivanları’nın isimlerini verdikleri ’Sumo Robotları’ en büyük ilgiyi topladı. Öğrenciler, Kel Aliço, Koca Yusuf, Kurt Dereli, Kara İbo gibi isimler verdikleri ’Sumo Robotları’nın gelecekte güreşebileceğini söyledi.
Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler, okullarının spor salonunda projelerini görücüye çıkardı. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Eğitim Teknolojileri Bölümü’nden bir öğretmen ve iki öğrenciden kod eğitimi alan öğrenciler, tasarladıkları projelerle derece almayı planlıyor.
Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Eğitim Teknolojileri Bölümü Öğretmeni Yrd. Doç. Dr. Nilgün Tosun, "Öğrencilere kodlama eğitimi ile birlikte robot teknolojisini bir araya getirebilir miyiz diye düşündük. Hem ülkemizde hem yurt dışında çocukların kodlama eğitimini küçük yaşlarda alma hakkında ciddi çalışmalar var. Bu anlamda biz de bir parçası olmak istedik. Bu projeyi öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte diğer okul ve öğrencilerimize yaymaya çalışacağız" dedi.
’Sumo Robotları’ndan derece almayı hedefleyen Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Eğitim Teknolojileri Bölümü öğrencisi Adilhan Karabulut da, "Bu projeden çok umutluyuz. ’Geleceğin teknolojisini neden biz yapmayalım?’ dedik. Bu projeyle TÜBİTAK’tan derece alacağımızı düşünüyoruz. Bu projeyle gelecekte sadece insanlar değil, robotların da güreşebileceğini göstermek istedik" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.