Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler Bisikletleriyle Buluştu

Sağlık Bakanlığı’nca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı ve Fizik Aktivitelerinin Artırılması" projesi kapsamında, Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde 51 adet bisiklet dağıtıldı."Türkiye Sağlıklı...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanlığı’nca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı ve Fizik Aktivitelerinin Artırılması" projesi kapsamında, Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde 51 adet bisiklet dağıtıldı.
"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında düzenlenen bisiklet dağıtım törenine, Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aşım, Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, Babaeski İlçe Emniyet Müdürü Hakan Hatip, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Güvenç Demirarslan, Babaeski Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğ Can, kamu kurum ve müdürleri, STK üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Terörü lanetlediğini ifade eden Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, “Şehitlerimizi rahmetle anıyorum ve terörü lanetliyorum” dedi.
Hareketsiz yaşamın toplum için önemli halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çeken Cerit, “Hareketsiz yaşam modern toplum için en önemli halk sağlığı problemi durumundadır. Hareketsiz hayat tarzı dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörü içinde sıralamasında obezitenin önünde 4’üncü sırada yer almaktadır. Fiziksel hareketsizlik sadece yetişkinler için değil aynı zamanda çocuklar ve gençler için de ciddi bir sorundur” diye konuştu.
“51 ÖĞRENCİMİZ BİSİKLETLERİYLE BULUŞTU”
Bisiklet kullanımın yaygınlaştırılması için bakanlık tarafından projeler üretildiğini ifade eden Cerit, “Hareketsiz yaşam ile mücadelede en önemli etkin yöntemlerden biri olarak öne çıkan bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için bakanlığımızca ’Fiziksel Aktiviteye Teşvik Projesi’ hayata geçirilmiştir. İlimizde geçtiğimiz yıl okullara 300 bisiklet dağıtımı yapılmış. Bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığımızca belirlenen kriterler doğrultusunda tespit edilen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize yaklaşık 800 bisikletin dağıtımı ilimizde yapılacaktır. Bugün Babaeski ilçemizde 51 öğrencimiz birazdan bisikletleriyle buluşacak” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilerin bisiklet dağıtımı gerçekleşti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.