Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler Atık Maddelerden Kıyafet Tasarladı

Nevşehir Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğrencileri, atık maddelerden elbise tasarladı. Elbiseler, dünyanın tek yeraltı müzesi olarak tanımlanan Güray Müze’de sergilendi.Nevşehir’in Avanos...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 09:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nevşehir Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğrencileri, atık maddelerden elbise tasarladı. Elbiseler, dünyanın tek yeraltı müzesi olarak tanımlanan Güray Müze’de sergilendi.
Nevşehir’in Avanos ilçesinde bulunan ve dünyanın tek yer altı müzesi olarak tanımlanan Güray Müze’deki defileye Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ’Gardrobunda Doğaya Yer Aç’ sloganıyla hazırladıkları defilede gazeteler, gazoz kapakları, çöp poşetlerinden ve diğer atık maddelerinden hazırladıkları elbiseleri sergiledi.
Defile programında konuşma yapan Okul Müdürü Fatma Güneş, "Bizler Nene Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi giyim alanı olarak doğru ve iyileşmenin bir parçası ’Gardrobunda Doğaya Yer Aç’ sloganıyla bir defile hazırladık. Bu çalışmaya mekan olarak Güray Müzeyi seçtik. Çünkü dünyanın tek yer altı müzesi, çok doğal çevreci ve konuksever" dedi.
"ÇOK ZEVKLİ BİR ÇALIŞMAYDI"
Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Şefi Aysel Dörtkol ise, "Giyim Bölümü öğrencileri ile atık maddelerden kıyafet yapmayı tasarladık. Çocukların istekleri doğrultusunda gazetelerden, poşetlerden, gazoz kapaklarından her türlü aklınıza gelebilecek atık malzemelerden kıyafetler tasarladık. Bunun içerisinde gece kıyafetleri de var, gelinlikler de var, yelekler de var. Normal giyebilecekleri günlük etekler de var. Hatta aksesuar olarak çantayı bile değerlendirdik, kullandık. Çok zevkli bir çalışmaydı. Çocuklarımız da çok beğendiler. Sonuçları gördükleri zaman böyle bir şeyin ortaya çıkacağını düşünmediklerini söyleyerek sonuçtan çok mutlu oldular" şeklinde konuştu.
Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi 9. Sınıf öğrencisi Melisa Biltekin, atık maddelerden kıyafetler üretmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Ben gazetelerden gece elbisesi tasarladım. Yani aklınıza gelebilecek bütün atık maddelerden elbise tasarlamaya çalıştık" dedi.
11. sınıf öğrencisi Berna Toy ise "Atık maddelerden kendime bir İspanyol kıyafeti tasarladım. Atık maddeler aslında bize geri dönen maddelerdir. Elbise yapmayı planladığımda ilk olarak olmayacağını düşünmüştüm. Ama tasarladığımda üzerimden çıkartamayacağım kadar güzeldi" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.