Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Öğrenciler AB’yi Öğreniyor”

Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği’nin mali işbirliği kapsamında uygulamaya konulan “Öğrenciler AB’yi Öğreniyor” projesi öğrencilerin AB hakkındaki farkındalıklarını arttırıyor.2011 yılı IPA-I programından finanse edilen ve...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 02:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 02:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Öğrenciler AB’yi Öğreniyor”
Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği’nin mali işbirliği kapsamında uygulamaya konulan “Öğrenciler AB’yi Öğreniyor” projesi öğrencilerin AB hakkındaki farkındalıklarını arttırıyor.
2011 yılı IPA-I programından finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın faydalanıcısı olduğu, kısa adı ile “Öğrenciler AB’yi Öğreniyor” projesi, 25 Aralık 2014 tarihinde Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü sorumluluğunda uygulanmaya başlandı. İki yıl sürecek olan projenin hedefi, toplumun AB’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusunda yüksek düzeyde bilgi sahibi olmasını sağlamak olarak belirlendi. Proje, özellikle ortaokul ve lise öğrencilerinin AB konusundaki farkındalıklarını etkin eğitsel tedbirler yolu ile artırmayı amaçlıyor.
Proje kapsamında Kızılcahamam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilçe eleme yarışması büyük çekişmeye sahne oldu. Dört lisenin katıldığı yarışma sonucunda Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, İbn-i Sina Anadolu meslek Lisesi ikinci, Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu. Geçen yıl Ankara ikincisi olan Anadolu İmam Hatip Lisesinin bu yıl hedefi önce Ankara daha sonra Türkiye birincisi olmak Okulumuza başarılar diliyoruz.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.