Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler ABD ve İsrail’i kınadı

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ün İsrail başkenti olarak tanımasına yönelik tepkiler artarak devam ederken bir tepki de Harran Üniversitesi Öğrenci Konseyinden geldi.Üniversitenin Osmanbey Kampusunda toplanan kulüp temsilciler yaptıkları...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrenciler ABD ve İsrail’i kınadı

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ün İsrail başkenti olarak tanımasına yönelik tepkiler artarak devam ederken bir tepki de Harran Üniversitesi Öğrenci Konseyinden geldi.

Üniversitenin Osmanbey Kampusunda toplanan kulüp temsilciler yaptıkları açıklamada, “Bir asra yakındır işgal altında ve her türlü hukuksuzluğa sahne olan İslam dünyasının ilk kıblesi Kudüs’ün Siyonist idare ve yardakçıları tarafından başkent ilan edilmesini asla kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz” dedi. Öğrenci Konsey Başkanı Barış Yaşar tarafından okunan basın açıklamasında, “Uluslararası hukuka tamamen aykırı olarak alınan bu kararın, telafisi imkansız sonuçlar doğuracağı açıktır. 1900’lü yılların başından bu yana giderek katmerleşen bu işgal hareketi, sadece Ortadoğuyu değil, tüm dünya barışını tehdit etmekteyken, atılan bu son adım açıkça ateşle oynamaktır. Haksızlığı önleyebilecek durumda olan mahfillerin haksızlığa çanak tutmasını ve uluslararası toplumun süregelen sessizliğini ve çifte standardını reddediyoruz. Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa bizimdir ve ebede kadar da öyle kalacaktır. Hz. Ömerlerin, Selahattin Eyyubilerin, Yazvuz Sultan Selim ve Abdülhamit Hanların tükendiğini ve bu zulmün payidar olacağını sananlar er veya geç ne kadar yanıldıklarını anlayacaklardır. Mescid-i Aksa, bizim nazarımızda Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’den farklı değildir. Kudüs, bize sadece Efendimizin (S.A.V.) değil, Hz. İbrahim’in, Hz. Davut’un, Hz. Süleyman’ın, Hz. İsa’nın emanetidir. Kudüs, bize Hz. İshak’ın, Hz. Yakup’un, Hz. Yusuf’un ve Hz. Zekeriya’nın ve nice peygamberlerin emanetidir ve bu ümmet omzuna yüklenen bu peygamber emanetine sahip çıkacak kudrettedir. Bizler ‘Hakkını aramayan bizden değildir’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz. İslam dünyası, kırmızı çizgisinin çiğnendiği bu oldu bitti karşısında asla sessiz kalmayacaktır. Bütün uyarılara rağmen gelinen bu noktada, etkili tüm karar alma mekanizmalarını bir an evvel bu haksızlığa ve işgal politikasına açıkça karşı çıkmaya ve gereken her türlü tedbiri almaya davet ediyoruz. Uluslararası toplum, dünya barışını çekinmeden tehdit eden şımarık İsrail işgal devletinin ve onun her zulmünde pazarlıksız arkasında duran ABD’nin bu provokatif kararını reddetmeli ve yok sayarak dik durmalıdır” ifadeleri kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.