Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenci Ve Veliler Okullarının Taşınmasını İstemiyor

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 3 yıl önce kurulan Sosyal Bilimler Lisesi’nin taşınacağı haberi üzerine öğrenci ve veliler eylem yaptı.Akçakoca Kapkirli Mahallesinde bulunan Sosyal Bilimler Lisesi önünde toplanan öğrenci ve veliler, okulun...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 3 yıl önce kurulan Sosyal Bilimler Lisesi’nin taşınacağı haberi üzerine öğrenci ve veliler eylem yaptı.
Akçakoca Kapkirli Mahallesinde bulunan Sosyal Bilimler Lisesi önünde toplanan öğrenci ve veliler, okulun taşınmasına tepki gösterdi. Eyleme, okul aile birliği, öğrenciler ve veliler katıldı. Okul aile birliği yöneticisi Aysel Aydın, yaptığı açıklamada, "12 yıldır bir anne olarak kızımın eğitimi için gözü kapalı her şeyi yapıyorum. Kızımın iyi bir eğitim alması için uğraşıyoruz. Bu okulda iyisiyle kötüsüyle 3 yıl geçirdik. Tek bir isteğimiz var. Bizler başladığımız eğitimi bu okulda bitirmek istiyoruz" diye konuştu.
Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer ise Sosyal Bilimler Lisesinin taşınmasına ilişkin açıklamada bulundu. İlçede bin 943 lise öğrencisi ve 132 derslik bulunduğunu ifade eden Özer, "Dersliklerin rantabl kullanılması için bir planlamaya geçiliyor. Okulun planlaması yapılarak doğru, tespitlerde bulunuldu. Ancak, Düzce ilinden bu tespitlerin incelenmesi için bir müfettiş talep ettik. Sosyal Bilimler Lisesi derslik sayısı 16, öğrenci sayısı 198. İmam Hatip Lisesi ise derslik sayısı 20 öğrenci sayısı ise 650. Kız Meslek Lisesinde 16 derslik, 126 öğrenci var. Öğrenci sayısı ile derslik sayısı arasında yüzde 50 oranında bir fark var. Kız Meslek Lisesi ile Turizm Meslek Lisesi atıl bir şekilde duruyor. Bu sebeple iyi bir planlama yapıp rantabl sistem ortaya koymalıyız. Şu ana kadar kesinleşmiş bir konu yok. Düzce’den gelen müfettişlerin kararları doğrultusunda hareket edeceğiz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.