Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oğluna Destek Olmak İçin Sınava Girdi

Karabük’te bir baba, oğluna destek olmak için Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girdi.YGS, 2 saat 40 dakikalık maratonun ardından sona erdi. 2 milyon 178 bin 563 adayın ter döktüğü sınav Türkçe, temel matematik, fen bilimleri ve...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karabük’te bir baba, oğluna destek olmak için Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girdi.
YGS, 2 saat 40 dakikalık maratonun ardından sona erdi. 2 milyon 178 bin 563 adayın ter döktüğü sınav Türkçe, temel matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere 4 farklı bölümden oluştu. Toplam 160 sorunun sorulduğu sınavda 160 dakika boyunca öğrenciler, soruları doğru bir şekilde cevaplamaya çalıştı. Sınava giren adaylar hedefledikleri üniversiteye girmek için içeride yoğun çaba gösterirken, yakınları da dışarıda Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti.
OĞLU İLE BİRLİKTE SINAVA GİRDİ
YGS maratonu Karabük’te ilginç görüntüleri ortaya çıkardı. Tahsin Kartal alı vatandaş, hem YGS’ye giren oğlu Ebubekir Kartal’a destek olmak için hem de kendini ölçmek sınava girdi. Tahsin Kartal, oğluyla birlikte sınava girmekten gurur duyduğunu ve ona destek olmak için sınava girdiğini söyledi. Hamile bir bayanın ise sınav girmesi ise dikkat çekti.
Sınava dakikalar kala geç kalanlar ise sınava girecekleri binalara yetişmek için adeta koşu maratonuna girdi. Sınava girecek olan öğrenciler, beraberinde getirdikleri eşyaları üniversite kantinine bıraktı. Simit ve bohçaların satıldığı tezgahların telefon ve cüzdanlarla dolması gözlerden kaçmadı.
KÖY OKULLARI İÇİN KALEMLERİ TOPLADILAR
YGS’nin yapıldığı Karabük Üniversitesi’nde, 2 saat 40 dakikalık maratonun ardından ise Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından köy okullarında okuyan çocuklar için kalem kampanyası yapıldı.
Öğrenciler sınavdan çıkan üniversite adaylarından köy okullarında çocuklara ulaştırılmak üzere sınavda kullanılan kalem, silgi ve kalemtraş topladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.