Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖGESEN Genel Başkanı Vahdet Özkoçak:

Öğretim Elemanları Sendikası Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, son çıkan KHK ile üniversitelerde FETÖ’ye yönelik soruşturmasının derinleşeceğini belirterek, açığa alınacak akademisyenlerin sayısının 7 bin 500’ün üzerine çıkabileceğini...

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2016 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2016 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğretim Elemanları Sendikası Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, son çıkan KHK ile üniversitelerde FETÖ’ye yönelik soruşturmasının derinleşeceğini belirterek, açığa alınacak akademisyenlerin sayısının 7 bin 500’ün üzerine çıkabileceğini söyledi.
Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) Pamukkale Üniversitesi’nde yeni çıkan 674 KHK 49. Maddesi hakkında araştırma görevlilerine yönelik verilen bilgilendirme toplantısında, FETÖ yapılanması ve soruşturması hakkında bilgiler aktardı. Öğretim elemanların sorunlarının dile getirildiği toplantı öncesi gazetecilere bir açıklama yapan ÖGESEN Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, üniversitelerde FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
ÖYP elemanlarının sıkıntılarının konuşulduğu toplantıda, yeni çıkan 674 KHK 49. madde ile beraber ÖYP’lilerin bir gecede 33 a kadrosundan, 50 d kadroya çevrildiğini, bunu da kriptolu FETÖ’cülerin ortaya koyduğunu belirtti. Amaçları ise 13 bin 200 araştırma görevlisini FETÖ ile ilişkilendirilerek görevden uzaklaştırmak olduğunu, bunların yerine yeni akademisyenlerin ortaya çıkarmak olduğunu savundu.
Üniversitelerde yapılanma ile bizzat başbakanlığın ilgileneceğini belirten Başkan Özkoçak, “Operasyonlar şu an devam edecek. Fakat artık bu iş YÖK nezdinde değil, bildiğiniz üzere YÖK lağvedildi. 3 partinin anlaşması ile yeni bir YÖK yapılanması var. 3 parti yeni anayasa komisyonunda anlaştı, yeni YÖK yapılanması ve yüksek öğretim kanunu, Türkiye’nin geleceğinin ele alınacağı bir organizasyon şeması oluşturuldu. YÖK’ün lağvedilmesi gündeme geldikten sonra, üniversitelerdeki yapılanma KHK kapsamında, Başbakanlık makamı ve bununla ilgilenen bir müsteşar sayesinde bu yapılanmanın tamamının çözülmesi ve aynı zamanda bu yapılanma ile ilişkili kriptolu olup, bekleyenlerin yada açığa alındığı halde görevine son verilmeyenlerin işlemleri yapılmaya başlandı. Yüksek ihtimalle 21 Ekim’den önce gelecek olan KHK ile sonrasında gelecek KHK ile üniversitelerdeki kriptolar dahil olmak üzere birçok FETÖ’cünün işine son verilecek. Tabii bu temizlik rahat bir şeklide yapılabiliyor mu, kesinlikle yapılamıyor” dedi.
“Toplamda 8 bin yakın akademisyen görevden alınacak”
En büyük yapılanmanın üniversitelerde olduğunu, çıkan son kanun hükmünde kararnameyle görevden alınacak akademisyen sayısının daha fazla artacağını aktaran Özkoçak, “Şuan 3 binin üzerinde akademisyenin açığa alınmış veya görevden alınmış olduğunu biliyoruz. Ancak bu rakam yeni KHK’larla beraber 7 bin 500 ila 8 bine kadar ulaşacaktır. Aynı zamanda kriptoların olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda kriptoların olduğunu biliyoruz. Burada en büyük sorun onlar, eski FETÖ’cü olup, kriptolu olup, bu kanun hükmünde kararnamede bulanan, darbe komisyonlarında bulunan hocaların da orada göreve alması en büyük sorundur. Nedeni şu, bu kriptolar kendini çok gizlediği ve eski FETÖ’cü olduğu için, asıl FETÖ’cü değil de onlara muhalif olup, FETÖ yapılanması ile büyük bir mücadele eden yapıyı artık deşifre etmeye başladılar. Bununla ilgili çok büyük rahatsızlıklar var. En büyük şikayetler üniversitelerden gelmekte. Darbe komisyonları en büyük, üniversitelerden ve akademilerden çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.
“Görevden almalar eğitimi etkilemeyecek”
Görevden alınan akademisyenlerin üniversitelerdeki eğitimin çok büyük bir şekilde etkilenmeyeceğini belirten Özkoçak, “ÖYP eleman açığımız aslında 15-25 dolayında ihtiyacımız var. Bu alımlarda çok büyük sıkıntılar olmayacaktır. Çünkü öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, doçent ve yardımcı doçent kadroları çok rahat bir şekilde verebildiği için, YÖK yeni yapılanmasıyla beraber bu işlemlerin tamamı hızlı bir şekilde giderilir. En fazla 6 ay ve 1 sene içinde şu an görevden alınmış olanların yerine genç akademisyenlerimizle beraber, gündemden düşecektir. Çok büyük bir sıkıntı olmayacaktır” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.