Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oduncular sitesinde kış hazırlıkları sürüyor

Şanlıurfa’da oduncular sitesinde kış hazırlıkları sürüyor. Kış hazırlıklarını sürdüren esnaf, vatandaşın yakacağı odun ve kömürleri evlerine kadar servis ediyor. Esnaf, "Odun oduncu pazarında satılır, dışarıda odun ve kömür...

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2016 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2016 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa’da oduncular sitesinde kış hazırlıkları sürüyor. Kış hazırlıklarını sürdüren esnaf, vatandaşın yakacağı odun ve kömürleri evlerine kadar servis ediyor. Esnaf, "Odun oduncu pazarında satılır, dışarıda odun ve kömür satışına izin verilmesin" diyerek sitem etti.
Son yıllarda konutlarda doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte odun ve kömürde yaşanan düşüşü bir tarafa bırakan esnaf, hıncını oduncular sitesi dışında odun ve kömür satışı yapanlardan çıkardı.
Eyyübiye ilçesine bağlı Sancaktar Mahallesi oduncular sitesinde çalışan Esnaf Ali Karabacak, korsan odun ve kömür satışlarının durdurulmasını istedi. Esnaf Karabacak, “Maalesef korsan çalışanlar var. Korsan kömür ve odun satışları yapanlar var. Kamyonlarla saman götürüyorlar oradan da odun getirip burada mahallede kamyonun içine terazi koyup kilo şeklinde satıyorlar. Bu duruma çözüm bulunması için belediye meclisine sunduk. Biz encümen kararıyla bu satışların durması için karar aldık. Encümenin karar almasına rağmen zabıtalar işini yapmıyor. Yetkililerin bu duruma bir el atmasını bekliyoruz. Dışarıda, mahallelerde odun ve kömür satılmasın. Kişi satmak istiyorsa gelip oduncular sitesi içerisinde satsın” dedi.
Vatandaşlar da hazırlıklara başladı
Kış mevsimi ve soğuklar bastırmadan hazırlıklara başlayan vatandaşlar da odun pazarına gelerek odun ve kömür aldı. Vatandaşlardan Abdulmütalip Akbaş, kışa hazırlık için oduncular sitesine geldiğini belirterek, fiyatların uygun olduğunu ve verilen hizmetten de memnun olduğunu söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.