Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ödünç'ten 'Dünya İnsan Hakları Günü' Mesajı

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2019 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2019 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ödünç'ten 'Dünya İnsan Hakları Günü' Mesajı

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç kutlama mesajında şu ifadeler yer verdi.

Tüm insanların doğuştan hür ve eşit olduğu gerçeği üzerine inşa edilen, temel hak ve özgürlüklerin anayasası olarak nitelendirilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, 10 Aralık 1948 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilmiştir. Ülkemiz tarafından da 6 Nisan 1949’da onaylanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalarını garanti altına almıştır. İnsan hakları, tüm insanlığın ortak değeri ve uygar ülkelerin ortak paydasıdır. İnsanlar arasında hiçbir zaman dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin onlara hür, eşit bireyler olarak, insan onuruyla bağdaşan tarzda muamele etmek, insan hakları kavramının özüdür.

Tarih boyunca bu coğrafyayı rengi, dili, dini ne olursa olsun bütün insanların huzur ve barış içinde yaşadığı esenlik yurdu haline getiren aziz milletimiz, bugün de 82 milyonu kucaklayan yönetim ve adalet anlayışımızın en büyük ilham kaynağıdır.

Türkiye, “insanı için” gerçekleştirdiği son dönemdeki sayısız reformlar ile birlikte hem devlet ile halkı arasındaki gönül köprüsünü güçlendirmiş, hem de hak arama bilincini tüm toplum bazında yaygınlaştırmıştır. “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” prensibi ile kökleşen yönetim geleneğimiz, çağın en yüksek hukuk standartları ile günümüz Türkiye’sinde yeniden hayat bulmaya başlamıştır.

Yaratılmışların en şereflisi olan insanoğlu, bu şeref ve onur çerçevesinde rengi, ırkı, dini ve dili ne olursa olsun insan olduğu için her türlü hak ve hukuk alanında eşit haklara sahiptir.  “Yaratılanı severiz yaratandan ötürü” düşüncesini kendine ilke edinmiş olan milletimizin bir ferdi olarak, tüm bireylerin insan haklarının saygı göreceği bir dünya oluşturma çabası ve kararlılığıyla 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.