Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Odu’da selin bilançosu ağır

AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu Ordu’nun Fatsa ilçesi Ilıca Mahallesi’ne gelerek sel ve heyelandan zarar gören yerlerde incelemelerde bulundular.AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden ve DSİ Genel...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu Ordu’nun Fatsa ilçesi Ilıca Mahallesi’ne gelerek sel ve heyelandan zarar gören yerlerde incelemelerde bulundular.
AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu ya Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Ergün Taşcı ve Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve ilgili kurumların personelleri eşlik ettiler.
“Büyük bir felaket yaşandı”
Bölgede incelemeler yaptıktan sonra açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, “Sel nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. İncelemelerimizi bölgelerde yaptık. Büyük bir felaket yaşandı. Bu yaraları sarmak için buraya geldik. AFAD olarak yasal çerçevede yapmamız gereken ne varsa onları inşallah yapacağız. Buraya gelerek yerinde tespit yapmak için buraya geldim. Çalışmamamızı bitirdikten sonra yaraların sarılması ile ilgili üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız” dedi.
“2 vatandaşımız kayıp”
Vatandaşları dikkatli olmaya davet eden Bilden, “Yarın meteoroloji bir uyarı veriyor. Ciddi bir yağış bekliyoruz. Bu bölgede bulunan vatandaşlarımızın yetkilileri takip etmelerini istiyorum. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda merkez bölgelerinde konaklama imkanları sağlayacağız. Bu felaketi el birliği ile yaralarımızı sararak atlatacağız. İki vatandaşımız şuan kayıp ve ekiplerimiz 24 saat boyunca arama çalışmalarını bölgede yapıyorlar. Sağ ulaşmak temennimiz, ulaşamazsak inşallah cenazelerine ulaşırız” diye konuştu.
“14 köprü yıkıldı”
Bölgede 14 köprünün yıkıldığını belirten Bilden, “Köprülerimiz sel felaketinde ciddi zararlar gördü. Buradaki yaşlı vatandaşlarımızla görüştük. 70 yıl önce de böyle bir felaket yaşanmış fakat bu en büyüğü olduğunu bizlere belirtti. Felaket büyük, ekiplerimiz arazide, vatandaşlarımızın yanındayız. Amacımız vatandaşlarımızın en ucuz şekilde bu felaketi atlatmasını sağlamak” şeklinde konuştu.
İncelemelerin ardından AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu bölgeden ayrıldılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.